Nokia 7.1 Geekbench score bevestigt Snapdragon 636

Nokia 7.1 Geekbench score bevestigt Snapdragon 636

De aankomende Nokia 7.1 wordt een aantrekkelijke telefoon met krachtige Zeiss camera’s. Het toestel werd eerder al door Roland Quandt gelekt en vandaag wordt de aanwezigheid van de Snapdragon 636 processor bevestigd.

Het kleine broertje van de Nokia 7 Plus heeft een herkenbaar ontwerp. Aan de achterkant tref je een flinke cameraheuvel voor de dual hoofdcamera die vermoedelijk door Carl Zeiss zijn afgewerkt. Geekbench laat vandaag de eerste score zien van de aankomende budget telefoon. De score bevestigd de aanwezigheid van een Snapdragon 636 processor met 3 GB aan werkgeheugen. De Geekbench versterkt ook het vermoeden dat HMD Global het mid-range toestel lanceert.

Nokia 7.1 HMD GLobal

Nokia 7.1 Geekbench score

Vandaag scoort de HMD Global Nokia 7.1 een nette score op Geekbench. Het rappe mid-range toestel heeft een snelle Snapdragon 636 processor onder de motorkap en 3 GB aan werkgeheugen. Het is dezelfde processor als we in de Nokia 6.1 Plus vinden. De benchmark test laat ook zien dat de nieuwe telefoon nog niet op Android 9 Pie draait. Het besturingssysteem van de Nokia 7.1 is Android 8.1. Uiteraard maakt Nokia gebruik van het Android One programma dus de update naar Android 9 Pie zal niet lang op zich laten wachten.

Specificaties Nokia 7.1

De Nokia 7.1 is een moderne Nokia telefoon met groot 5,84 inch Full HD+ beeldscherm. Dit beeldscherm neemt vrijwel de volledige voorkant in en bovenin zien we een notch. In die notch tref je een 8 megapixel selfie camera. Aan de achterkant van deze telefoon ligt een ovale cameraheuvel in het midden. Het toestel heeft een 12 megapixel sensor in combinatie met 5 megapixel sensor. Met dit duo schiet je die prachtige bokeh effecten.

Geekbench bevestigd de aanwezigheid van de Snapdragon 636 processor met 3 GB aan werkgeheugen. Volgens Quandt verschijnt er ook een model met 4 GB.

De Nokia 7.1 wordt zeer waarschijnlijk officieel gepresenteerd.
Bron: Geekbench

[edit]

Later op de dag heeft HMD Global de Nokia 7.1 gepresenteerd:

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie