Nokia 7.1 draait op Android One met Zeiss camera’s

Nokia 7.1 draait op Android One met Zeiss camera’s

Een van de bekendste Nokia telefoons is de Nokia 7 Plus. Dit toestel is een waardig alternatief voor de dure premium telefoon. De Finse smartphone-maker HMD Global staat op het punt om de nieuwe 7 generatie te presenteren. De Nokia 7.1 is hiervan de eerste.

De nieuwe middenklasser van HMD Global is waarschijnlijk de Nokia 7.1. Er is ook een Nokia 7.1 Plus in de maak, maar over dit toestel is minder bekend. Deze week lekt Roland Quandt alle informatie over de aankomende Nokia mid-ranger. De smartphone heeft een herkenbaar ontwerp, groot 5,84 inch beeldscherm en twee camera’s in een prominente cameraheuvel. De Twitterlekker meent dat de prijs van het toestel echter minder scherp is dan die van de Nokia 7 Plus.

Nokia 7.1 telefoonabonnement

Nokia 7.1

De aankomende Nokia 7.1 heeft modelnummer TA-1100. De smartphone is uitgerust met een groot 5,84 inch IPS LCD beeldscherm. Het beeldscherm heeft een Full HD+ resolutie en een 19:9 beeldformaat. Bovenin het beeldscherm ligt een notch waarin de n 8 megapixel selfie camera is geplaatst. Quandt weet dat het toestel de snelle Qualcomm Snapdragon 636 processor als krachtbron heeft. Deze octa core processor is maximaal geklokt op 1,8 gigahertz en biedt de laatste connectiviteit. Dankzij de chip kun je razend snel over het 4G netwerk surfen met hoge snelheden tot 600 MBit/s. De smartphone heeft daarnaast Bluetooth v5.0.

De normale Nokia 7.1 heeft 3 GB aan werkgeheugen met 32 GB opslagruimte. Daarnaast kun je kiezen voor de snellere versie met 4 GB en 64 GB geheugen. Beide zijn voorzien van een MicroSD-kaart sleuf

Nokia 7.1 Carl Zeiss camera’s

Waarin de mid-range Nokia 7.1 zal uitblinken zijn de camera’s. De Finse fabrikant werkt hiervoor opnieuw samen met Carl Zeiss. Dat levert een krachtige camera combinatie op van 12 megapixel met 5 megapixel sensor. Vermoedelijk is de tweede camera bedoelt voor diepte effecten zodat je die prachtige bokeh portret foto’s kunt maken. De primaire camera kan 4K-video’s opnemen.

De nieuwe Nokia telefoon is iets minder dan acht millimeter dik en de behuizing is gemaakt van glas en sterk aluminium. Standaard wordt de telefoon geleverd met Android 8.1 uit het Android One programma. Je kunt de Nokia 7.1 kopen vanaf 350 euro en voor de snellere versie betaal je iets minder dan 400 euro. We verwachten dat HMD Global het toestel op 11 oktober presenteert en dat de telefoons vanaf 22 oktober 2018 te koop zijn.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie