Nokia 5 en 3 krijgen dual-sim slot, Nokia 6 hybride slot

Nokia 5 en 3 krijgen dual-sim slot, Nokia 6 hybride slot

Zo’n beetje alle specificaties van de nieuwe Nokia-telefoons zijn bekend. Toch horen we vandaag langs officiële weg nieuwe informatie voorbijkomen. Daaruit blijkt dat de Nokia 5 en Nokia 3 drie sloten krijgen om een simkaart en geheugenkaart te plaatsen. De Nokia 6 moet genoegen nemen met één hybride slot.

Dat bevestigt Nokia op haar Twitter-kanaal naar aanleiding van een aantal vragen van geïnteresseerde klanten.

Het is al weer even geleden dat HMD Global Communications de Nokia 6, 5 en 3 presenteerde. Dat was eind februari op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Helaas moeten we nog tot mei of juni wachten totdat ze bij ons in de winkels liggen.

Dual-sim, maar dan net even anders

We dachten dat alles wel bekend was over de Android-telefoons, maar HMD is er in geslaagd om ons te verrassen. Uit een twittergesprek blijkt dat de Nokia 5 en Nokia 3 ieder drie aparte sleuven hebben: twee voor de simkaarten en één voor extra geheugen. De Nokia 6 daarentegen moet genoegen nemen met één hybride slot. Naast je primaire simkaart kun je dan een tweede simkaart plaatsen, of microSD-kaart om het geheugen uit te breiden.

Hybride sloten voor extra geheugen of simkaart zijn vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. Smartphones die niet één, maar twee sloten komen om simkaarten te plaatsen, is een zeldzaamheid. ‘What’s the big deal?’, vraag je je misschien af. Heel simpel: bij de Nokia 5 en Nokia 3 kun je twee simkaarten en geheugenkaart plaatsen. Bij de Nokia 6 moet een keuze moeten maken tussen geheugenuitbreiding of extra bereikbaarheid. Je kunt niet voor allebei de opties gaan. De Nokia 5 en Nokia 3 hebben daar geen last van.

Het is overigens opmerkelijk dat we deze feature aantreffen bij de minder krachtige Nokia 5 en 3 in plaats van de Nokia 6. Daar zal HMD vast en zeker wel een reden voor hebben, al is die niet bekend bij ons.

Specificaties Nokia 6

De Nokia 6 heeft een 5.5 inch IPS LCD-display met Full HD-resolutie, Corning Gorilla Glass bescherming en 2.5D Glass. Hij wordt aangestuurd door een 1.4 GHz krachtige Qualcomm Snapdragon 430 processor en gaat gepaard met 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB uitbreidbaar geheugen. Foto’s schiet je met een 16 en 8 megapixelcamera. Naast vingerafdrukscanner beschikt het toestel ook over NFC voor mobiele betalingen en 4G-module voor snel mobiel internet. Het toestel heeft een 3000 mAh batterij en komt met Android 7.1.1 Nougat en een skin die veel wegheeft van stock Android. Het toestel kost bij lancering naar schatting 229 euro. Nokia maakte eerder deze week bekend dat de lokale tarieven kunnen verschillen als gevolg van uiteenlopende belastingregels (BTW). De Nokia 6 Arte Black is een variant van het toestel die in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht.  Deze heeft 4 GB werkgeheugen in plaats van 3 GB en twee keer zo veel geheugen. Tot slot komt hij met een hoogglans zwart ontwerp. Deze uitvoering kost 299 euro.

Specificaties Nokia 5

De Nokia 5 heeft 5.2 inch IPS LCD-scherm met HD-resolutie van 720 bij 1280 pixels. Hier vinden we dezelfde Snapdragon 430 octa-core processor als van de Nokia 6 onder de motorkap. Deze wordt bijgestaan door de Adreno 505 GPU, 2 GB RAM en 16 GB intern geheugen. Met microSD-kaart kun je het geheugen uitbreiden tot 256 GB. Verder komt hij met een 13 en 8 megapixelcamera, NFC-chip, 4G-module, vingerafdrukscanner, 3000 mAh batterij en Android 7.1.1 Nougat. De Nokia 5 heeft een adviesprijs van 189 euro.

Specificaties Nokia 3

Tot slot de Nokia 3. Dit is het instapmodel van de Finnen en komt met een 5 inch IPS LCD-display met Corning Gorilla Glass, 2.5D Glass en HD-resolutie. In tegenstelling tot de twee andere Nokia-telefoons wordt hij niet aangedreven door een processor van Qualcomm, maar MT6737 quad-core processor van MediaTek. Deze is geklokt op 1.3 GHz. Daarnaast krijg je 2 GB RAM en 16 GB uitbreidbaar geheugen. Zowel aan de voor- als de achterkant heeft de Nokia 3 een 8-megapixelcamera met autofocus geplaatst. De vingerafdruksensor heeft HMD weggelaten. Verder moet je genoegen nemen met een 2650 mAh batterij en Android 7.0 Nougat. Het prijskaartje dat aan deze budgettelefoon hangt bedraagt 139 euro.

Alle drie de toestellen liggen in mei of juni bij ons in de schappen.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (2)
Dirk de Haan schreef op 13 augustus 2017 om 19:50

Waar ik ook probeer maar is nergens een Nokia 5 te koop met 3 aparte sleuven. kunt u mij aan geven of er daadwerkelijk een nokiawinkel is waar ik deze kan bestellen cq kopen voor 189 euro richtprijs
In antwoordt op mijn schrijven verblijf ik met vriendelijke groet,

Dirk de Haan

Anton Mous schreef op 13 augustus 2017 om 20:26

Beste Dirk,
Het heeft er alle schijn van dat Nokia voor haar beurt heeft gesproken. Dat is wel vaker gebeurd in het verleden. Alle Nokia-telefoons hebben een hybride simslot. Oftewel, 2 simkaarten of 1 simkaart en 1 microSD-kaart. Helaas dus geen aparte sleuven.

Meepraten? Geef hieronder je reactie