Nokia 5 doorstaat buig-, kras- en vuurtest

Nokia 5 doorstaat buig-, kras- en vuurtest

Nokia staat garant voor het leveren van ijzersterke telefoons die tegen een stootje kunnen. De Nokia 5 is daarop geen uitzondering, zo blijkt. Het toestel geeft geen krimp tijdens de beruchte buig-, kras- en vuurtest van Zack Nelson.

Nokia staat sinds jaar en dag bekend als leverancier van betrouwbare telefoons. Menig internetgrapje gaat over de vermoedelijke onverwoestbaarheid van de Nokia toppers van weleer. Zo zou je bij het laten vallen van de Nokia 3310 eerder voor schade aan de vloer moeten vrezen, dan schade aan het toestel. Na de gloriedagen van Nokia aan het begin van de jaren ’00 raakte het merk in het smartphonetijdperk in het slop. Dit bleef gedurende enkele jaren zo, totdat HMD Global het merk nieuw leven inblies aan het begin van 2017. Sindsdien zijn diverse toestellen geïntroduceerd, waaronder de Nokia 5. Zack Nelson, bekend van het YouTube-kanaal JerryRigEverything, was benieuwd of de voordelige middenklasser tegen een stootje kan.

Kort antwoord: ja.

‘Nokia 5 is een taaie’

De buig-, kras- en vuurtest van Nelson is inmiddels berucht in de smartphonewereld. Ook de Nokia 5 ontkomt er niet aan. Gelukkig voor HMD doorstaat het toestel de beproeving met vlag en wimpel. Ten eerste bewerkt Nelson het glas van de telefoon met een stanleymes. Hierbij worden krassen pas zichtbaar bij een hardheid van 6 Mohs, de standaard voor schermen met Corning Gorilla Glass materiaal. De Nokia 5 geeft daarbij geen centimeter mee tijdens het buigen, pluspunt dus. Dit heeft uiteraard te maken met de behuizing welke compleet van aluminium is gemaakt. Als laatst vat het scherm pas schade van de vlammen na een seconde of tien, een degelijke prestatie. Derhalve kunnen we stellen dat de bouwkwaliteit van de Nokia 5 meer dan voldoende is.

Nokia 5

Nokia 5: voordelige instapper

De Nokia 5 is een zeer voordelige instapper welke je voor een kleine 190 euro al op de kop kunt tikken. Hij beschikt over een compact 5.2″ scherm met HD-resolutie van 720 bij  1280 pixels. Onder het scherm is een vingerafdrukscanner geplaatst waarmee je het beeldscherm binnen luttele seconden kunt ontgrendelen. In het dagelijks leven reageert hij lekker snel en voelt hij intuïtief aan. Dit heeft enerzijds te maken met de ‘schone’ Android 7 Nougat software, en anderzijds met de specificaties. Onder de motorkap is de Nokia 5 immers uitgerust met de Snapdragon 430, 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB opslag. Foto’s maak je aan de achterzijde met een 13 megapixel Full-HD camera en selfies schiet je haarscherp dankzij een 8 megapixelresolutie.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie