Nokia 5.2 en 6.2 deze week nog officieel

Nokia 5.2 en 6.2 deze week nog officieel

Naast de Nokia 3.2 en 4.2 verschijnen er dit jaar nog twee mid-range Nokia telefoons. Deze week verwachten we de Nokia 5.2 en Nokia 6.2. Het Twitteraccount van de Finse smartphone fabrikant toont al verschillende teasers voor de aankomende toppers.

Op 6 juni houdt HMD Global een lanceringsevenement. Wij verwachten dat daar de Nokia 5.2 en Nokia 6.2 worden gepresenteerd. Hun goedkoper broertjes zijn al in de Nederlandse winkels te koop. De Nokia 3.2 is een aantrekkelijke budget telefoon en ook de Nokia 4.2 is een compacte smartphone met uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

Nokia 5.2 en Nokia 6.2 teasers

De eerste glimpen van de aankomende Nokia telefoons zien er aantrekkelijk uit. We verwachten krachtige mid-range telefoons met extra veel camera’s. Nu Samsung en Huawei de drievoudige camera’s naar het middensegment hebben gebracht zal Nokia natuurlijk niet achter blijven. Deze week verwachten wij dan ook de eerste Android One telefoon met een drievoudige hoofdcamera.

In de eerste teaser zien we de nieuwe Night Mode. Deze modus wordt snel beschikbaar voor andere Nokia telefoons. In de nieuwe modus kun je in de nacht ook nog inzoomen. We zien een enkele cameralens die ’s nachts inzoomt op een paar bergen. De titel van de teaser is “zie dingen in een nieuw licht” en dat is een aanwijzing voor de verbeterde prestaties bij weinig licht.

In de tweede video verwijst Nokia naar een verfijnd ontwerp. We zien een smartphone met subtiele rondingen en erg veel kleuren. De kleuren zwart, wit, groen, roze en blauw komen voorbij. Goed nieuws voor de audiofans want een 3,5 mm audio aansluiting is zichtbaar op de bovenkant van het toestel

Nokia 6.2

De Nokia 6.2 krijgt zeer waarschijnlijk drie hoofdcamera’s en een voorkant vullend beeldscherm. De selfie camera is net als bij de Samsung Galaxy S10 verwerkt in het scherm. Binnen de strakke behuizing verwachten we een Snapdragon 660 met 4 GB en 6 GB aan werkgeheugen. Reken maar op 64 GB aan opslagruimte en plek voor een mircoSD kaart.

Op 6 juni presenteert HMD Global de nieuwe Nokia telefoons. Niet lang daarna kun je hier het voordeligste Nokia 5.2 en Nokia 6.2 abonnement vergelijken.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie