Nokia 3310 4G officieel: dit moet je weten

Nokia 3310 4G officieel: dit moet je weten

In China is het zo ver. Daar is de Nokia 3310 4G-editie zojuist aangekondigd. Consumenten kunnen de robuuste telefoon vanaf eind februari op de kop tikken. Tegen welke prijs is nog niet bekend. Wij krijgen rond deze tijd vermoedelijk ook meer te horen over de Europese releasedatum.

Wij moeten er nog even op wachten, maar in China is het al zo ver. Daar heeft HMD Global, de licentiepartner van Nokia, zojuist een nieuwe versie van de Nokia 3310 (2017) aangekondigd. Ditmaal beschikt het toestel over 4G-internetsnelheid. Ook is het besturingssysteem aangepast. Hij draait nu niet op Android, maar op YunOS. Toegegeven: dit lijkt wel heel erg op Android en is er zelfs op gebaseerd. Wanneer de Nokia 3310 4G in Nederland uitkomt, is nog niet bekend. Vanaf eind februari ligt hij in China in de winkels. Tegen welke adviesprijs is nog niet bekend. Naar verwachting kondigt HMD de Europese variant aan op de Mobile World Congress (MWC). Dit evenement gaat 26 februari van start en geldt als dé smartphonebeurs van Europa.

Nokia 3310 3G

Nokia 3310 4G: dit moet je weten

Hét belangrijkste kenmerk van de Nokia 3310 4G is zijn internetsnelheid ondersteuning. De eerste versie van dit iconische toestel was enkel compatibel met het GSM-netwerk. Met andere woorden: je kunt er alleen mee bellen en sms’en. Later dat jaar volgde een variant met 3G-internetsnelheid. Verder draait de Nokia 3310 4G over een ander besturingssysteem, namelijk YunOS. Dit systeem is gebaseerd op Android. Fijn, want zo kun je de meest essentiële apps draaien. Denk hierbij aan Facebook, Instagram en WhatsApp. Bovendien kun je YouTube-video’s kijken, al moet je je afvragen hoe wenselijk dit is met zo’n klein schermformaat. Het beeldscherm is namelijk ongewijzigd gebleven: hij meet 2.4″ in diagonaal. De resolutie is 240 bij 320 pixels. Het touchscreen is zodoende moeilijk te bedienen voor de meesten onder ons.

Wederom robuust

De Nokia 3310 4G heeft een plastic behuizing. Hierdoor kan hij tegen een stootje: precies wat je van Nokia gewend bent. Aangezien we hier met een zogenoemde ‘feature phone’ te maken hebben, zijn de rest van de specificaties niet zo denderend. Althans, als je ze tegen die van de huidige smartphones afzet. Zo beschikt de Nokia 3310 4G over een 2 megapixelcamera met ondersteunende led-flitser en video-opname. Daarbij biedt de telefoon genoeg ruimte voor het opslaan van belangrijke telefoonnummers en het bewaren van enkele sms’jes. Mocht je behoefte hebben aan meer opslag, kun je een micro-SD kaart plaatsen. De accu heeft een capaciteit van 1200 mAh. Hiermee behaal je een indrukwekkende standby-tijd van 12 dagen. Verder beschikt de Nokia 3310 4G ruimte aan een koptelefooningang.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (1)
Alexander vd berg schreef op 29 augustus 2018 om 08:05

Het zou helemaal geweldig zijn n nokia 3310 4g.de 3310 is opzich wel n leuke telefoon en het voordeel zijn de druktoetsen want toutchscreens zijn maar reuze irritant vindt ik.nokia zou alleen bij de 3310 wat betere specificaties moeten neer zetten zoals betere resolutie en meer mp camera en meer opslag en snellere processor.smartphones blijven ondingen vindt ik.ach ja ieder voordeel heeft zn nadeel en ieder nadeel zn voordeel.

Meepraten? Geef hieronder je reactie