Noise-cancelling functie werkt alleen op nieuwe HTC U11

Noise-cancelling functie werkt alleen op nieuwe HTC U11

Bij de HTC U11 zit een gratis USonic Adaptive headset. Eén van de functionaliteiten van deze headset, de mogelijkheid om omgevingsgeluid te weren, zal enkel werken bij de HTC U11 zelf en niet bij overige toestellen.

De HTC U11 werd vorige week aangekondigd en het meest opmerkelijke kenmerk is natuurlijk de Edge Sense functie. Het wordt dankzij sensoren die in de zijkanten van het toestel zijn geïmplementeerd namelijk mogelijk om het toestel te besturen door harder of zachter te knijpen. Naast deze opmerkelijke knijpbare functie, werd op het persevenement ook aangekondigd welke accessoires bij het toestel geleverd zullen worden. In de verpakking tref je standaard een USB-C kabel, snellader, adapter, doorzichtige hoes en HTC USonic adaptieve headset.

Noise-cancelling

Genoeg om mee vooruit te komen dus.  Wanneer je muziek aan het luisteren bent is het fijn om omgevingsgeluid zo veel mogelijk te elimineren, het zorgt immers enkel voor ruis. Dit is mogelijk dankzij de Noise-cancelling feature, of vrij vertaald ‘geluid reductie’. De Noise-cancelling functie van deze headset zal echter enkel werken op de HTC U11, en niet op andere toestellen. Uiteraard zullen alle overige functies van de USonic headset wel werken op ieder ander toestel. Enige voorwaarde is dat het toestel moet beschikken over een USB-C poort die in staat is om audio af te spelen. In de catalogus van HTC kunnen onder meer de U Ultra en U Play dit. De Noise-cancelling functie zal dus echter niet op deze toestellen werken, jammerlijk genoeg.

Over de HTC U11

De HTC U11 is het nieuwe paradepaardje van de gelijknamige Taiwanese telefoonfabrikant. Met zijn schermgrootte van 5.5 inch ligt hij lekker en de hand. De resolutie van 1440 bij 2560 pixels is haarscherp en dankzij de Snapdragon 835 chipset eveneens razendsnel. Dankzij ofwel 4 ofwel 6 GB aan werkgeheugen functioneren al je apps daarnaast ook zonder moeite, hoeveel je er ook naast elkaar hebt open staan. Dankzij de innovatieve Edge Sense functie activeer je de 12 megapixel hoofdcamera aan de achterkant, enkel door even in de zijkant te knijpen. Daarnaast beschikt deze camera over optische beeldstabilisatie (OIS), panorama-modus, touch focus en HDR-stand.  Aan de voorkant heb je de beschikking over een 16 megapixelcamera selfie-camera waarmee je bijzonder scherpe afbeeldingen kunt maken.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (2)
Pierre schreef op 28 november 2017 om 19:17

U11 sinds Zondag 26nov in bezit. Noise canceling reden aanschaf. Grote deceptie. Merk er niets van. Thuis niet met afluisteren YouTube en tv aan. In een druk café niet. Geen merkbaar verschil n.c. aan en uit. En JA! Ik heb updates gedaan na installatie. JA…ik heb de ruistest eerst laten doen. En ja!!!helpdesk HTC . Ïk had t plugje v de headset in de smart want ik ben radiotechnikus niet doof en geen m…l…. Ik heb HTCom tussenkomst gevraagd. Want of de headset stelt niet veel voor ( bijdehand Sony krijg je m niet gratis erbij. Bij HTC wel. Geachte lezer ga eens googelenwat zo een losse n.c. headset kost!! 100 tot 150 euro. Of de software is slecht ontworpen. Zullen ze wel niet graag toegeven. Ik reken op een antwoord dat via spectrumanalise het 5 %werkt. En dan werkt het en dan kan men ermee lokken en naar waarheid beweren dat wet wel degelijk…etc.. De nieuwe kleren v d keizer verhaal in smartphone land. Deze feature gril een smartelijke ervaring. Ik hoop nog op een defect. …..wordt vervolgd.

Michel van 't Klaphek schreef op 1 december 2017 om 14:43

Goedendag,

Vervelend om te horen dat het allemaal niet zo vlot verloopt.
Helaas kunnen wij u niet verder helpen, daar wij enkel losse deals en abonnementen vergelijken. Succes!

Groet, Michel

Meepraten? Geef hieronder je reactie