Nieuwe Surface-producten van Microsoft in aantocht

Nieuwe Surface-producten van Microsoft in aantocht

Microsoft staat op het punt om nieuwe Surface-producten te lanceren. Het Amerikaanse technologiebedrijf bevestigt tegenover The Verge dat het eind oktober haar jaarlijkse Future Decoded evenement houdt in Londen. Volgens een anonieme bron krijgen we ten minste ‘één nieuw Surface-product’ te zien.

De keynote speech van het evenement wordt dit jaar verzorgd door niemand minder dan Panos Panay. Voor wie hem niet kent: Panay is de vicepresident van de afdeling Devices bij Microsoft, een niet onbelangrijke positie binnen het bedrijf. Daarnaast heeft Panay in het verleden al diverse Surface-tablets aangekondigd, waaronder de Surface Pro 3, Surface Pro 4 en Surface Pro in mei van dit jaar. Daarnaast heeft Microsoft wel vaker in het verleden nieuwe Surface-producten onthuld in oktober. Zo zagen we in oktober 2015 de Surface Pro 4 en eerste Surface Book voorbijkomen. Een verband tussen de topman, de maand waarin het evenement wordt gehouden en een nieuw Surface-product -hetgeen een anonieme bron tegenover The Verge bevestigt- is dan ook snel gevonden.

Wat voor nieuw apparaat dat is kunnen we op dit moment nog niet zeggen, maar we hebben daar allerlei ideeën over. Zo bevestigde Microsoft bij de onthulling van de Surface Pro in mei van dit jaar dat een snellere variant met 4G-chip in aantocht is: de Surface Pro LTE. Ook wachten we nog altijd op een opvolger van de Surface Book, die inmiddels bijna twee kaarsjes mag uitblazen. Of misschien krijgen we wel een Surface Hub te zien. Dat is een (ten minste) 55 inch grote tablet die voor bedrijven is ontworpen voor brainstormsessies en vergaderingen. Microsoft heeft eveneens plannen om samen met Qualcomm een Windows-laptop met ARM-processor te lanceren.

Surface Phone

Tot slot hebben we geluiden gehoord over de Surface Phone, de eerste smartphone van Microsoft sinds de Lumia 650 in februari 2016. Het toestel zou tevens met een nieuw besturingssysteem geleverd worden, in plaats van Windows 10 Mobile. Eind mei bevestigden twee anonieme bronnen tegenover Thurrott.com dat Microsoft intern een nieuw toestel test dat ‘nieuwe ervaringen’ met zich meebrengt. Hierdoor kreeg de uitspraak van Microsofts CEO Satya Nadella dat het bedrijf aan ‘het ultieme mobiele apparaat’ werkt een nieuwe impuls.

De laatste tijd is stil gebleven rondom de Surface Phone. Volgens de laatste berichten krijgt het toestel een 5.5 inch groot AMOLED-display met QHD-resolutie. Onder de motorkap vinden we de Qualcomm Snapdragon 835, maar we hebben ook geruchten gehoord over een processor van Intel. Het voordeel van de Snapdragon-processor is dat deze dankzij emulatie x86-applicaties kan draaien met hulp van Windows Continuum. De chipset wordt aangevuld met 4 GB of 6 GB werkgeheugen en tot wel 128 GB intern geheugen. De vingerafdruksensor is naar verluidt in het scherm verwerkt. Tot slot zou de Surface Phone overweg kunnen met de Surface Pen en zou hij een eigen fysieke toetsenbord krijgen à la Type Cover.

Nog even en dan weten we meer. Het Future Decoded evenement vindt plaats op dinsdag 31 oktober en woensdag 1 november in Londen.

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie