Nieuwe Samsung Galaxy S20 lijn is officieel!

Nieuwe Samsung Galaxy S20 lijn is officieel!

De nieuwe Samsung Galaxy S20 lijn is gisteren officieel gepresenteerd. De Koreaanse nummer één smartphone fabrikant pakte uit met drie krachtige vlaggenschepen met indrukwekkende specificaties. De beste camera telefoon van 2020 is vermoedelijk nu al gepresenteerd met de luxe Samsung Galaxy S20 Ultra.

Net zoals vorig jaar krijgen we drie nieuwe S vlaggenschepen. Dit jaar is er geen budget versie, maar juiste een Ultra model met indrukwekkende specificaties. De premium Samsung telefoons zijn hiermee duurder dan voorheen. Het goedkoopste model kost 899 euro.

Samsung Galaxy S20 serie kopen

Ontwerp Samsung Galaxy S20

De nieuwe Samsung Galaxy S20 lijn heeft een bijzonder mooi ontwerp. De lijn lopen nog strakker en meer afgerond dan bij de Samsung Galaxy S10. De premium smartphone lijn is dit jaar herkenbaar. Alle modellen hebben een schitterend Dynamic Infinity beeldscherm over de volledige voorkant gevouwen. De randen zijn afgerond en aan de achterkant vind je een forse cameraheuvel. Afhankelijk van het model vind je daar drie tot vier camera’s. In het beeldscherm is een gaatje gemaakt voor de front camera. Onder het scherm ligt de vingerafdrukscanner waarmee je de telefoon eenvoudig ontgrendelt als je het op tafel hebt liggen. Je kunt gerust een duik in het water nemen met je nieuwe Samsung telefoon. De S20 lijn is waterdicht tot 1,5 meter diepte voor 30 minuten lang.

Je kunt de Samsung Galaxy S20 kopen in de kleuren Cosmic Gray, Cloud Blue en Cloud Pink. De S20 Plus is beschikbaar in de kleuren Cosmic Gray, Cloud Blue en Cosmic Black. Je kunt het topmodel kopen in Cosmic Gray en Cosmic Black.

Belangrijkste Samsung Galaxy S20 Ultra kenmerken

Alle drie de S20 modellen hebben een haarscherp Dynamic Infinity beeldscherm. Het scherm meet 6,2 inch voor het basis model, 6,7 inch bij de S20 Plus en 6,9 inch bij de Samsung Galaxy S20 Ultra. In alle schermen zit een gaatje voor de selfie camera. De S20 lijn is krachtiger dan ooit. De nieuwe S20 modellen draaien allemaal op de krachtige Exynos 990 processor van Samsung zelf. Dit is de nieuwste generatie octa core processors en de processor is zuiniger dan ooit. Afhankelijk van het model krijgt je 8 GB aan werkgeheugen tot 16 GB aan opslagruimte bij de Ultra. Je kunt kiezen uit 128 GB tot 512 GB aan opslagruimte. Mocht dat niet voldoende zijn, dan is er ruimte voor een microSD kaart.

Ultra camera’s

De nieuwe Samsung vlaggenschepen hebben stuk voor stuk een flinke vierhoekige cameraheuvel. Die van de Samsung Galaxy S20 Ultra valt direct op door de 100x zoom onder de camera’s. Het basis model heeft drie camera’s en de twee topmodellen krijgen er vier. Zowel de S20 als de S20 Plus beschikken over een 10 megapixel front camera. Daar doet de Ultra nog een stapje bovenop met een 40 megapixel f/2.2 camera.

De drievoudige hoofdcamera van de S20 bestaat uit een 12 megapixel ultra breedhoek camera met F/2.2 en een 120 graden lens. De primaire camera is een vernieuwde 12 megapixel camera met F/1.8 diafragma en Super Speed Dual Pixel autofocus en optische beeldstabilisatie (OIS). Je kunt inzoomen met de 64 megapixel telecamera met F/2.0 diafragma en OIS

Samsung Galaxy S20 Plus camera opstelling

De grotere Galaxy S20 Plus is uitgerust met dezelfde front camera als zijn kleinere broertje. Aan de achterkant vind je nog een extra camera. De quad camera setup bestaat uit het bovenstaande drietal, 12 megapixel primair, 12 megapixel breedhoek en 64 megapixel telelens. Daarnaast heeft het luxe vlaggenschip DepthVision dankzij een time of flight camera.

Ultieme camera telefoon

De Samsung Galaxy S20 Ultra is nu al de ultieme camera telefoon van 2020. Het premium vlaggenschip is uitgerust met een indrukwekkende 40 megapixel front camera. Foto’s die je hiermee maakt zijn haarscherp en vol prachtige details. Aan de achterkant vind je ook vier camera’s. Dit viertal bestaat uit de 108 megapixel hoofdcamera van Samsung zelf. De camera heeft een F/1.8 diafragma met PDAF en OIS. Daarnaast ligt een 12 megapixel ultra breedhoek camera en time of flight sensor voor Depthvision. Je kunt tot 100x inzoomen dankzij de 48 megapixel periscoop camera met PDAF en OIS.

Ultra camera setup

Vanaf nu kun je hier het goedkoopste Samsung Galaxy S20 abonnement vergelijken. De nieuwe S20 lijn is nu in de pre-order te bestellen. In het onderstaande overzicht vind je alle prijzen.

Samsung Galaxy S20 4G : 899 EUR
Samsung Galaxy S20 5G : 999 EUR
Samsung Galaxy S20 Plus 5G : va 1.099 EUR
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G : 1.349 EUR

 

 

Bron: Samsung

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie