De nieuwe Samsung Galaxy Note 9, dit moet je weten

De nieuwe Samsung Galaxy Note 9, dit moet je weten

Afgelopen weer werd de Samsung Galaxy Note 9 geïntroduceerd in New York. De nieuwste generatie Note vlaggenschepen is de meest krachtige Samsung smartphone ooit en brengt slimme camera’s en een slimme S Pen met zich mee. Dit moet je weten over de Samsung Galaxy Note 9.

Het nieuwste Note vlaggenschip heeft een mega accu, snellere processor, meer geheugen en artificial intelligent camera’s. Samsung Electronics heeft de krachtpatser zelfs uitgerust met een slimme koeltechnologie waardoor het grote 6,4 inch vlaggenschip ook gemaakt is voor de gamers.

Samsung Galaxy Note S Pen use

Dit moet je weten over de Samsung Galaxy Note 9

De Samsung Galaxy Note 9 brengt een groot aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Het ontwerp van de smartphone is echter bijna hetzelfde gebleven. Hierin zijn maar twee grote veranderingen. Het Super AMOLED beeldscherm is net iets groter, 6,4 inch, en de achterkant heeft een beter ontwerp. Daar vind je de vingerafdrukscanner niet meer naast, maar onder de dual hoofdcamera’s. De vingerafdrukscanner is daarmee beter te vinden. Een van de belangrijkste upgrades is de accu. Samsung heeft de Galaxy Note 9 uitgerust met een 4.000 mAh accu. De fabrikant belooft daarmee een all-day accu te hebben. Het nieuwe vlaggenschip biedt meer..

Slimme S Pen

De nieuwe S Pen van de Samsung Galaxy Note 9 is slimmer dan ooit. De nieuwe pen brengt slimme toevoegingen, waaronder Bluetooth Low-Energy (BLE). Hiermee wordt het pen gebruik verbeterd en heb je met de S Pen veel meer controle over de smartphone. Dankzij de Bluetooth connectiviteit kun je nu op 10 meter afstand van het toestel allerlei taken uitvoeren. Je maakt de mooiste selfies met een druk op de pen of klikt door naar de volgende dia tijdens een presentatie. Check de Samsung video vol met de nieuwe functies van de S Pen.

All-day Accu

Een van de grootste wijzigingen is de grotere accu. De nieuwe Samsung Galaxy Note 9 is uitgerust met een flinke 4.000 mAh accu waarmee je een volle dag aan accucapaciteit hebt. De krachtige accu is 21 procent groter dan de 3.300 mAh accu in de Note 8. Je zult dankzij de krachtige accu meer tijd doorbrengen op de Note en minder tijd spenderen aan het opladen van het vlaggenschip.

Samsung verzekert je dat de Samsung Galaxy Note 9 vanaf de ochtend meeting tot aan je avond afspraak met vrienden in de kroeg gereed is voor gebruik. De snellader is de krachtigste lader in de Galaxy familie. De accu kun je daarnaast ook draadloos opladen via Qi Draadloos opladen.

Krachtigste Galaxy ooit!

Samsung heeft afgelopen week de meest krachtige Samsung Galaxy smartphone ooit gelanceerd. De Samsung Galaxy Note 9 is uitgerust met 6 GB of 8 GB aan werkgeheugen. Het toestel is daarnaast standaard uitgerust met 128 GB en dat is 50% meer dan de vorig generatie. Er zijn twee modellen beschikbaar, een met 6 GB aan werkgeheugen met 128 GB en de krachtige 8 GB versie met 512 GB.

Koop je de Samsung Galaxy Note 9 met 512 GB, dan kun je de opslagruimte zelfs uitbreiden tot 1 TB. De smartphone heeft namelijk ruimte voor een 512 GB microSD kaart. Kortom, meer opslagruimte dan de gemiddelde laptop.

Het nieuwe vlaggenschip is gemaakt voor snelheid en daarom heeft Samsung de telefoon uitgerust met de laatste Exynos 9810 processor. Dit is een razend snelle 10nm octa core processor met vier kernen op 2,7 GHz geklokt en vier lichtere kernen op 1,7 GHz. Het toestel ondersteunt 4G LTE Cat. 18. De maximale download snelheid komt daarmee op 1,2 Gbps.

Al die snelheid brengt natuurlijk de nodige warmte met zich mee. Geen punt, want het krachtige vlaggenschip is uitgerust met een Water Carbon Cooling systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de telefoon koel blijft en soepel loopt tijdens intensief gebruik.

Slimme Samsung Galaxy Note 9 camera’s

De dual hoofdcamera van de Samsung Galaxy Note 9 is ook flink verbeterd. Daar tref je opnieuw twee 12 megapixel camera’s. De primaire camera heeft echter een dubbele diafragma van f/1.5 en f/2.4. Dit zorgt ervoor dat je zowel met veel licht als weinig licht de mooiste foto’s maakt. De smartphone past automatisch het diafragma aan voor het beste resultaat. Daarnaast heeft Samsung het nieuwe vlaggenschip uitgerust met kunstmatige intelligentie, AI. Dankzij de AI worden de prestaties van de camera verbeterd en wordt filmen beter gestabiliseerd.

De nieuwe Scene Optimizer herkent automatisch objecten, landschappen en tijdselementen in het camerabeeld. Die objecten worden razend snel geanalyseerd en herkent zodat de camera instellingen optimaal worden ingesteld voor de beoogde scène. Deze nieuwe functie is op dit moment in staat om 20 verschillende scènes te herkennen. Een andere nieuwe functie herkent automatisch fouten in foto’s. Zo weet de Galaxy Note 9 wanneer iemand met zijn of haar oog knipperde en geeft dit aan. Dan kun je opnieuw een foto maken zodat iedereen er goed op staat.

Met de Samsung Galaxy Note 9 kun je de wereld tot 32x vertragen. Het vlaggenschip heeft net zoals de Samsung Galaxy S9 Super Slo-mo. Je filmt beelden vertraagt bij 960 frames per seconde. Een dat geeft een schitterend effect.

De Samsung Galaxy Note 9 kun je nu bestellen in de pre-order. Het losse vlaggenschip met 6 GB en 128 GB opslag is te koop voor 999 euro. In Nederland is er ook een 8 GB RAM toestel met 512 GB aan opslag beschikbaar in het zwart. Dit toestel koop je voor 1249 euro. De smartphones liggen vanaf 24 augustus in de winkels. Je kunt hier alvast het beste Samsung Galaxy Note 9 abonnement vergelijken.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie