Nieuwe Motorola One Action met actiecamera

Nieuwe Motorola One Action met actiecamera

Smartphones maken het digitale camera’s al jaren lastig en nu moeten actiecamera’s ook uitkijken. De Motorola One Action combineert niet alleen goede specificaties met het Android One besturingssysteem. De camera telefoon heeft een drievoudige hoofdcamera setup met speciale actiecamera.

De nieuwe Motorola One Action dankt zijn naam aan de Action Camera aan de achterkant. Het is hiermee de eerste smartphone met een speciale actiecamera. De specificaties liegen er niet om en het toestel heeft een aantrekkelijke prijs. Het toestel is een goed alternatief voor de Motorola One Vision.

Actiecamera opgepast

De Motorola One Action is een bijzondere camera telefoon. Het mid-range toestel heeft vier camera’s waarvan er een alleen filmt. Het is de speciale actiecamera waaraan de telefoon zijn naam ontleent. De actiecamera heeft een 117 graden ultragroothoeklens en filmt met 1080p bij 60 frames per seconde. Het is een 16 megapixel camera met 4-in-1 pixel binning. Hiermee wordt de kwaliteit van het beeld flink verbeterd in situaties met weinig licht. Daarnaast beschikt de actiecamera over elektronische beeldstabilisatie.

Een interessant feitje is, dat de sensor zo is georiënteerd voor landschapsvideo als je het toestel in de hand houdt (verticaal). Ook een groot voordeel voor op de fiets, want veel fietshouders houden de telefoon verticaal vast.

Voordelige camera telefoon

De nieuwe Motorola One Action is een goedkope camera telefoon. Naast de nieuwe actiecamera heeft deze telefoon nog een aantal goede camera’s. In het scherm tref je de 12 megapixel selfie camera. Aan de achterkant zijn drie hoofdcamera’s. Naast de actiecamera ligt een 12 megapixel hoofdcamera met 5 megapixel diepte lens. Je maakt hiermee prachtige foto’s en bokeh portret foto’s.

Specificaties Motorola One Action

Het hippe toestel beschikt over een groot 6,3 inch beeldscherm met een zeer hoge beeldverhouding van 21:9. De verhouding is vergelijkbaar met die van een breedbeeld televisie. In het scherm is een gaatje gemaakt voor de 12 megapixel selfie camera. Hierdoor zijn de randen rondom het scherm tot een minimum beperkt. De telefoon is daarmee lekker compact gebleven. Spatwater heeft geen invloed op het behuizing. De Motorola One Action heeft Android 9.0 Pie als besturingssysteem. Het is onderdeel van het speciale Android One programma en dat betekend razend snelle updates.

De krachtbron is van Samsung, de Exynos 9609 processor. De processor heeft 4 GB aan werkgeheugen en lekker veel opslagruimte, 128 GB opslag. De dualSIM functionaliteit kun je opofferen voor een microSD kaart zodat je nog meer kunt opslaan. Het voordelige toestel heeft een flinke accu van 3.500 mAh.

De rappe Motorola telefoon is nu al te koop voor 259 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie