Nieuwe mid-range Motorola Moto G8 lijn

Nieuwe mid-range Motorola Moto G8 lijn

Eind oktober lanceerde Motorola twee nieuwe middenklassers, de luxe Motorola Moto G8 Plus en goedkope G8 Play. Nu zien we ook beelden van het basis model, de Moto G8 zelf. De nieuwe G8 lijn is voorzien meer camera’s en een krachtige Snapdragon processor.

De opvolger van de Motorola Moto G7 deed er langer over dan zijn duurdere en goedkope broertjes. Het toestel heeft een vergelijkbaar ontwerp met de Moto G8 Play. Beide toestellen krijgen een afgeronde achterkant met een glimmend ontwerp en drie camera’s. De primaire camera van het basis model krijgt 48 megapixels terwijl de goedkopere Moto G8 Lite het met een 13 megapixel camera moet doen. De opvolger van de Motorola Moto G7 Plus is zelfs uitgerust met vier hoofdcamera’s.

Nieuwe Motorola Moto G8 lijn

De nieuwe Moto G8 lijn lijkt vooralsnog uit drie krachtige smartphones te bestaan. De toestellen hebben een groot beeldscherm met druppelvormige notch. De volledige Moto G8 krijgt een glimmende achterkant met drievoudige hoofdcamera. Aan de achterkant vind je het herkenbare Batwing logo met vingerafdrukscanner. Dankzij Evan Blass zien we de foto’s alvast. De specificaties van de G8 zijn nog onduidelijk, de Moto G8 Plus en Play zijn inmiddels gelanceerd en daar kunnen wij meer over vertellen.

Motorola Moto G8 vergelijken

Motorola Moto G8 Plus vergelijken

Het topmodel in de G8 lijn is natuurlijk de Motorola Moto G8 Plus. De mid-range telefoon heeft een haarscherp 6,3 inch Full HD+ beeldscherm met druppelvormige notch. In die notch vind je de 25 megapixel front camera. Deze camera belooft haarscherpe en zeer detailrijke selfie foto’s. De krachtbron is een snelle Snapdragon 665 processor van Qualcomm. Je krijgt 4 GB aan werkgeheugen en er is 64 GB aan opslagruimte. Een flinke 4.000 mAh accu levert een uitstekende accuduur.

Waar het bij de Moto G8 Plus natuurlijk om gaat zijn de krachtige camera’s.

Luxe camera telefoon

De Motorola telefoon is voorzien van drie krachtige camera’s met luxe camera technieken. Aan de achterkant vind je namelijk vier rondingen. De bovenste camera is speciaal bedoelt voor actievideo’s. De camera heeft 16 megapixels en maakt schitterende actie beelden net zoals met de Motorola One Action. De primaire camera een 48 megapixel lens met f/1.7 diafragma. Deze camera wordt geholpen door razend snelle laser autofocus. Beelden zijn haarscherp en je kunt razend snel de mooiste foto’s maken. Naast de krachtige camera een speciale diepte camera voor die mooie bokeh diepte effecten.

Motorola Moto G8 Plus

Je kunt de Motorola Moto G8 Plus tegen het einde van deze week kopen voor nog geen 270 euro.

Goedkope Motorola Moto G8 Lite

Ook voor het budget segment maat Motorola krachtige telefoon. De opvolger van de populaire Motorola Moto G7 Play is voorzien van lichtere specificaties. Dit toestel heeft een iets compacter 6,2 inch beeldscherm. De resolutie is wat lager en in de druppelvormige notch vind je een 8 megapixel front camera. De krachtbron is gemaakt door MediaTek. Het is de zuinige Helio P70 processor met 2 GB aan werkgeheugen. Daar krijg je 32 GB aan opslagruimte bij. De gemiddelde gebruiker heeft hier meer dan voldoende aan. De 4G telefoon is uitgerust met drie hoofdcamera’s. Je maakt prachtige foto’s met de 13 megapixel hoofdcamera met snelle autofocus, PDAF. Dankzij de speciale diepte camera maak je prachtige portret foto’s met diepte effect. Er is een 8 megapixel actiecamera waarmee je prachtige actie films maakt. De 4.000 mAh accu zorgt voor een uitstekende accuduur. Het is nog onduidelijk wanneer je de Motorola Moto G8 en G8 Play in Nederland kunt kopen.

Bron: Evan Blass / Motorola

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie