Nieuwe Galaxy A telg in de maak de Samsung Galaxy A6

Nieuwe Galaxy A telg in de maak de Samsung Galaxy A6

Samsung zal dit jaar ook een Samsung Galaxy A6 lanceren. Een gloed nieuwe Samsung SM-A600FN is deze week Bleutooth v4.2 gecertificeerd. Daarmee lijkt de keuze voor een Snapdragon 630 of 660 niet aan de orde.

Het is zeer waarschijnlijk dat Samsung de Galaxy A lijn dit jaar uitbreid met een gloednieuwe mid-range toestel genaamd Samsung Galaxy A6. De eerste tekenen van dit toestel werden halverwege deze maand bekend via Geekbench. Daarna werd het toestel door de Wi-Fi Alliance gecertificeerd en nu zien we de Samsung Galaxy telefoon bij de Bluetooth certificering. De lancering van het toestel kan daarom niet lang op zich laten wachten.

SM-600FN

Samsung Galaxy A6

Nog voordat 2018 begon lanceerde Samsung de Samsung Galaxy A8 2018. Een compleet toestel in het bovenste deel van het middensegment. De smartphone beschikt over krachtige specificaties en een uitstekende selfie setup. De specificaties van de nieuwe telg in de Galaxy A lijn druppelen binnen. Dankzij de certificatie via Wi-Fi Alliance weten we dat de Samsung Galaxy A6 modelnummer SM-A600FN heeft en vanuit de doos met Android 8.0 Oreo opstart. Deze week zien we het toestel ook terug bij de Bluetooth certificering en daaruit blijkt dat de telefoon Bluetooth v4.2 ondersteund.

Specificaties Samsung Galaxy A6

De specificaties van de Samsung Galaxy A6 brengen het toestel meer in lijn met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy A3 2017. De Geekbench score laat namelijk zien dat het toestel is uitgerust met een Samsung Exynos 7870 processor. Een octa core processor die de fabrikant ook gebruikt voor de Galaxy A3 en ook enkele Galaxy J toestellen. De Exynos 7870 is degelijke octa core processor die bestaat uit acht Cortex A53 kernen en de Mali T830 MP1 GPU.

Samsung Galaxy A6 SM-a600FN

De processor in de Samsung Galaxy A6 wordt geholpen door 3 GB aan werkgeheugen. Het toestel scoort op Geekbench 725 punten bij single-core en 3611 punten als het gaat om multi core. Geekbench verklapt ook dat er nog een model aanwezig is met codenaam SM-A605G. Dat zou de Galaxy A6+ kunnen zijn. Ook deze smartphone heeft een octa core processor. Het is de iets verouderde Snapdragon 625 processor van Qualcomm. Dit toestel krijgt daarbij 4 GB aan werkgeheugen. De Samsung Galaxy A6+ scoort echter net iets meer dan zijn kleinere broertje. De SM-A605G scoort 771 voor single core en 3790 bij multi core.

Samsung Galaxy A6 Plus

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie