Smartphone neemt de tablet langzaam maar zeker over

Smartphone neemt de tablet langzaam maar zeker over

Nederlanders gebruiken hun smartphone vaker voor nieuwe toepassingen. Een ruime meerderheid van de gebruikers bankiert via de smartphone en tegenwoordig koopt men al bijna evenveel via de smartphone als met tablet. Langzaam neemt de mobiele telefoon het van de tablet over.

Onderzoek van GfK Trends toont aan dat Nederlanders hun mobiele telefoon op steeds meer manieren gebruiken. Het onderzoek laat zien dat het gebruik van de smartphone toeneemt bij een afname van tablet gebruik. In Nederland bezit 88% een mobiele telefoon en 70% heeft een tablet. GfK heeft het gebruik van beide apparaten onderzocht en ontdekte enkele interessante trends. Het blijkt dat Nederlanders hun telefoon steeds vaker gebruiken voor verschillende apps, terwijl het gebruik van de tablet juist afneemt.

Smartphone gebruik wordt veelzijdiger

Uit het onderzoek van GfK Trends blijkt dat wij de smartphone vaker voor verschillende applicaties gebruiken. Sinds 2015 is het percentage dat filmpjes kijkt op hun telefoon flink gestegen van 28% naar 41% in 2017. Opvallend is dat het percentage mensen dat via hun tablet films kijkt gelijk is in 2017. Een trend die misschien wel samen gaat met het steeds groter worden van beeldschermen. Het jaar 2017 was een jaar vol edge-to-edge lanceringen zoals de Samsung Galaxy S8 en LG G6. Waarschijnlijk kan GfK volgens jaar al rapporteren dat het percentage mensen dat films via de smartphone kijkt hoger is dan bij tablets.

op je smartphone film kijken

Gebruik mobiele telefoon

Nederlandse eigenaren van smartphones gebruiken hun toestel steeds vaker voor verschillende zaken. GfK ziet hierin meerdere stijgende trends. Opvallend is dat bijna even veel mensen via hun smartphone online spullen aankopen als met de tablet. Het percentage smartphone gebruikers die online iets koopt is van 22% naar 30% gestegen. Aan de andere kant daalt het percentage mensen dat online iets koopt met de tablet gestaag naar 32%. In 2017 regelt ruim de helft van alle mobiele telefoon eigenaren zijn of haar bankzaken via de smartphone (56%) tegen een derde van de tablet gebruikers. Het verschil wordt jaarlijks groter.

Het gebruik van social media via de smartphone is stabiel gebleven en schommelt rond de twee derde van alle eigenaren. Het gebruik is bij tablet eigenaren licht gedaald van 60% naar 52%. TV kijken via de smartphone blijft als enige handeling veel lager in vergelijking tot de tablet. In 2015 keek 11% via hun smartphone naar TV programma’s en in 2017 is dat 17%.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie