Het mysterie ontrafeld: Huawei Mate 9 Porsche Design

Het mysterie ontrafeld: Huawei Mate 9 Porsche Design

Vandaag lanceerde Huawei zijn tweede vlaggenschip de Huawei Mate 9. Naast het normale toestel hadden we ook geruchten over een mysterieus toestel dat zou verschijnen met Edges en een Quad-HD beeldscherm. Het mysterie werd enkele uren geleden ontrafeld: de Huawei Mate 9 Porsche Design.

Huawei Mate 9 Porsche Design

Tegenwoordig lekt er ruim voor de lancering van elk vlaggenschip een bootlading aan informatie. Je denkt soms wel dat je alles al weet, maar toch blijft er genoeg geheim. We hebben in de afgelopen maanden natuurlijk erg veel gehoord over de Huawei Mate 9. Wat niemand had verwacht, was dat de Chinese fabrikant een samenwerking is aangegaan met Porsche Design.

Porsche Design

Achteraf was de lancering in München Duitsland helemaal niet zo vreemd voor het vlaggenschip van de Chinese fabrikant. Huawei verraste iedereen met de onthulling van een exclusieve editie van het nieuwe vlaggenschip in samenwerking met Porsche.

De limited edition Huawei Mate 9 Porsche Design heeft Huawei in samenwerking met Porsche Design gemaakt. Porsche Design is een dochter onderneming van het legendarische merk Porsche. Je kunt op de site van Porsche Design allerlei Porsche producten aanschaffen zoals horloges, bluetooth speakers en zonnebrillen. Vanaf vandaag is hier ook de Huawei Mate 9 Porsche Design te zien.

Limited edition Huawei Mate 9 Porsche Design

De Huawei Mate 9 Porsche Design is de sportwagen van de Mate 9’s. Het is een ranker toestel met meer kracht en een aerodynamische design. Het toestel is iets kleiner dan de Mate 9 en heeft meer werkgeheugen. De design smartphone heeft een 5,5-inch Quad-HD AMOLED beeldscherm. Het scherm heeft edges vergelijkbaar met de Galaxy S7 Edge van Samsung. Het beeldscherm loopt afgerond over in de behuizing. Hoewel het toestel dunner en lichter is dan zijn grotere Mate, behoudt de Porsche Design de 4.000 mAh batterij.

Huawei Mate 9 Porsche Design

Ranke krachtpatser

De Mate 9 Porsche Design wordt aangedreven door de nieuwe Kirin 960 processor met 6 GB aan werkgeheugen en wel 256 GB opslag. De microSD-sleuf die je in de Mate 9 wel vind heeft ruimte moeten maken vanwege het ranke design. Met 256 GB zul je ook geen microSD-kaart nodig hebben. Achterop zien we de samenwerking met Huawei´s andere Duitse partner, Leica.

Leica camera’s

De opvallende dubbele camera´s achterop zijn voorzien van het Leica merk. Er is een 12-megapixel kleur sensor en een 20-megapixel zwart-wit sensor. Een verdeling die we kennen van de Huawei P9 en de Honor 8. Dankzij de nieuwe Kirin processor kun je nu films opnemen in 4K videokwaliteit. Volgens Huawei kunnen de gecombineerde camera’s 2x digitaal zoomen, zogenaamd Hybrid Zoom. De optische zoom is mogelijk door uitwisseling van informatie tussen beide sensoren.

Binnen 20 minuten een dag vooruit

Huawei Mate 9 Porsche DesignDe Mate 9 Porsche Design heeft de een batterij, 4.000 mAh. Huawei weet het toestel naast een prachtig design nog indrukwekkender te maken. Want dankzij een nieuwe techniek van de Chinese fabrikant laadt je de smartphone via de USB Type-C kabel in 20 minuten op voor een hele dag gebruik. Mocht je minder tijd hebben? Binnen 10 minuten is het toestel genoeg geladen voor het tonen van twee films.

De limited edition Huawei Mate 9 Porsche Design is vanaf eind december beschikbaar in de Europese Porsche Design winkels. De smartphone is vanaf januari 2017 beschikbaar in de Porsche Design Stores wereldwijd (behalve in Amerika).

Het toestel wordt de aller duurste Huawei smartphone ooit, het toestel kost € 1395.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie