Motorola Moto X4 krijgt opvolger

Motorola Moto X4 krijgt opvolger

De Motorola Moto X4 krijgt een opvolger. Deze luistert, niet verrassend, naar de naam Motorola Moto X5. De middenklasser ligt naar alle waarschijnlijkheid in de loop van 2018 in de winkel.

Dat meldt de doorgaans goedingelichte techjournalist Evan Blass. Via zijn Twitter kanaal heeft hij het logo van de Motorola Moto X5 met de wereld gedeeld. Hetzelfde deed hij voordat de Motorola Moto X4 in de winkels lag.

Moto X

De Moto X-lijn is al een tijdje in omloop. Het allereerste model verscheen in 2013. Dat was de Motorola Moto X. Het jaar daarop kreeg hij een opvolger die luisterde naar dezelfde naam, maar dan met de weinig originele maar alleszeggende toevoeging ‘2nd Generation’. In 2015 introduceerde de Amerikaanse smartphoneproducent diverse nieuwe varianten in de Moto X-lijn. We hebben het over de Motorola Moto X Play, Motorola Moto X Style en Motorola Moto X Force. Geen Motorola Moto X3 echter. Dat geldt ook voor 2016. Sterker nog, vorig jaar onthulde Motorola geen enkel nieuw toestel in de Moto X-serie. Dat was dit jaar wel anders. Sinds september is de Motorola Moto X4 verkrijgbaar in ons land.

Zoals je ziet is de Moto X-reeks divers. En waarschijnlijk ook erg populair. Waarom zou Motorola anders zo veel verschillende modellen uitbrengen? Evan Blass meldt dat de fabrikant al druk doende is met de ontwikkeling van de opvolger van de Motorola Moto X4. Eén keer raden hoe deze straks heet. Precies, de Motorola Moto X5. Evan Blass heeft de hand weten te leggen op het logo van het toestel en deze via Twitter gedeeld.

Over de Motorola Moto X5

Op dit moment gaan er nog geen geruchten of roddels de ronde over de Motorola Moto X5. We mogen er van uitgaan dat hij, net als de Moto X4, stof- en waterdicht is. Net als alle andere Moto X-telefoons verwachten we dat het wederom een mid-range toestel wordt, met passende specificaties en prijskaartje.

Over de specificaties kunnen we op dit moment alleen speculeren. Wat we in ieder geval zeker weten is dat de interne componenten een upgrade krijgen ten opzichte van de Motorola Moto X4. Dit toestel heeft een 5,2 inch OLED-display met Full HD-resolutie. Daaronder treffen we de Qualcomm Snapdragon 630 met Adreno 508 GPU en 3 GB werkgeheugen. Je 32 GB aan intern geheugen, maar kun je met microSD-kaart uitbreiden tot 256 GB. Achterop heeft Motorola een 12 en 8 megapixelcamera geplaatst. Daarmee kun je na afloop scherptediepte toevoegen aan je plaatjes. Selfies schiet je met een 16 megapixelcamera. Verder is de Moto X4 uitgerust met 3000 mAh batterij, USB-C aansluiting, NFC-chip en IP68 gecertificeerd. De middenklasser draait vooralsnog op Android 7.1 Nougat, maar kan door haar deelname aan het Android One programma van Google wellicht binnenkort een upgrade ontvangen naar Android 8.0 Oreo.

De Motorola Moto X4 heeft een prijskaartje van 379 euro. Als de Moto X5 enigszins lijkt op zijn voorganger, dan zal de adviesprijs naar verwachting dezelfde koers varen. We verwachten dat hij met Snapdragon 660 wordt geleverd, misschien wat extra werkgeheugen krijgt en dat de camera’s een onderhoudsbeurt hebben gekregen.

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie