Motorola Moto X Force heeft ‘onbreekbaar’ scherm

Motorola Moto X Force heeft ‘onbreekbaar’ scherm

Motorola heeft een nieuwe smartphone aangekondigd, met een naar eigen zeggen onbreekbaar scherm. Deze telefoon draagt de naam Moto X Force, beschikt over prima specificaties en draait op Android.

Het onbreekbare scherm

Motorola heeft deze telefoon dus een onbreekbaar scherm meegegeven, en dit komt volgens het bedrijf door de zogenaamde ShatterShield technologie. Het scherm van de Moto X Force heeft vijf verschillende lagen. De bovenste dient als een screen protector, en tussen twee touchscreen lagen heeft Motorola twee lagen van glas kunnen plaatsen. Door deze combinatie zou het scherm heel moeten blijven bij ongelukjes. De behuizing van de Moto X Force is ook nog goed afgewerkt, waardoor het spatwaterdicht is.

Om aan te tonen dat het scherm inderdaad onbreekbaar is, heeft Motorola een droptest gehouden. Hierbij werden een iPhone 6s van Apple, een Galaxy S6 van Samsung en de Moto X Force van Motorola van een bepaalde hoogte gedropt. Het scherm van zowel de iPhone 6s als de Galaxy S6 waren flink beschadigd, waar het scherm van de Moto X Force niks te zien is. Kijk het filmpje hieronder zelf.

Mocht het scherm van de Moto X Force binnen vier(!) jaar breken, dan zal de telefoon gratis gerepareerd worden. Let wel op, Motorola doet geen uitspraak over krasjes op het scherm. Een extra screenprotector kan misschien dus ook nog wel handig zijn.

Moto X Force specificaties

De specificaties van de Moto X Force zijn ook meer dan prima te noemen. Zo is er het 5,4 inch scherm met een QHD resolutie, een Snapdragon 810 processor en een 21 megapixel camera op de achterkant. Aan de voorkant vindt men een 5 megapixel camera. Motorola zegt verder ook dat de batterij, met een capaciteit van 3760 mAh, tot wel 48 uur mee kan gaan. In hoeverre dit in de realiteit ook zo is, valt nog te blijken. Ook is de batterij snel op te laden, 13 uur aan batterij zou in 15 minuten geladen moeten zijn. De Moto X Force draait verder op Android 5.1, waar de update naar Marshmallow al beloofd is.

Vanaf volgende maand is de Moto X Force in enkele landen in Europa beschikbaar. Of Nederland daar ook bij hoort, is nog niet helemaal bekend. De prijs van de Moto X Force zal waarschijnlijk rond de 550 euro liggen.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Guido Bouwmeesters
Over de auteur: Guido Bouwmeesters

Academicus uit Eindhoven met een passie voor tech en online. Schrijft graag over tech-gerelateerde onderwerpen en is vooral thuis in het ontdekken van nieuwe benchmarks. Mag in zijn vrije tijd ook graag met eigen projecten aan de slag gaan, mits hij niet met zijn backpack over de wereld aan het rondtrekken is.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie