Mogelijke HTC U11 Plus gespot op Geekbench

Mogelijke HTC U11 Plus gespot op Geekbench

HTC heeft de uitnodigingen voor de mogelijke HTC U11 Plus lancering op 2 november al verzonden. Vandaag zien het toestel vermoedelijk op Geekbench verschijnen. De eerste score van het Snapdragon 835 aangedreven vlaggenschip is niet bijzonder hoog, maar informatief

[Update]
De GFXBench score van de HTC 2Q4D1 is ook gespot. De score bevestigd alle verwachte specificaties van de HTC U11 Plus.

Geekbench geeft ons regelmatig interessante gegevens. Zo krijgen je een aardig beeld via de benchmark hoe verschillende processoren zich onderling verhouden. Soms verklapt de benchmark welke processor een smartphone heeft of hoeveel geheugen. Het nieuwe HTC vlaggenschip de HTC 2Q4D1 verschijnt vandaag op Geekbench. Dit is zeer waarschijnlijk de modelnaam van de HTC U11 Plus die we op 2 november verwachten. Er is namelijk geen andere MSM8898 (Snapdragon835) aangedreven smartphone aangekondigd van de fabrikant uit Taiwan. Daarnaast zien we Android 8 als besturingssysteem.

HTC U11 Plus Geekbench score

Het geteste HTC U11 Plus model heeft de naam HTC 2Q4D1 en die staat voor het vlaggenschip met 4 GB RAM. De HTC wordt aangedreven door de snelle 10nm processor van Qualcomm. De Snapdragon 835 is ook bekend onder de naam MSM8998. Het is de snelste Android processor van dit moment en heeft acht kernen maximaal geklokt op 2,45 GHz. De HTC 2Q4D1 heeft 4 GB aan werkgeheugen en draait op Android 8.0.0. Oreo. De Geekbench score zet de smartphone niet in de top van Android telefoons. De HTC scoort 1.920 bij single core en 5.765 voor multi core. Een goede score voor single core, maar geen super score bij muti core. We moeten hierbij natuurlijk rekening houden dat het de eerste score is van het vlaggenschip.

HTC U11 Plus Geekbench 4GB

Wat verwachten we van de HTC U11 Plus?

Na de verkoop van grote mobiele divisie aan Google deed HTC een belofte. Er zou namelijk nog een smartphone verschijnen dit jaar. Het wordt naar verluid de HTC U11 Plus. Het toestel belooft een nog rijkere smartphone te worden dan de toch al rijk uitgeruste HTC U11. De nieuwe smartphone krijgt waarschijnlijk een groot 6 inch QHD+ beeldscherm. Het beeldscherm zal vrijwel de volledige voorkant in nemen van de telefoon, een zogenoemd full screen design. Net als de oude HTC U11 wordt het nieuwe toestel voorzien van de Snapdragon 835 processor. De super snelle processor van Qualcomm wordt geholpen door 4 of 6 GB. Men verwacht namelijk twee modellen, een 4 GB / 64 GB toestel en een met 6 GB RAM en 128 GB aan opslagcapaciteit. Het vlaggenschip wordt aangedreven door het nieuwste besturingssysteem, Android 8 Oreo.

Men vermoedt dat HTC U11 Plus een verbeterde 12-megapixel UltraPixel camera heeft aan de voorkant. Misschien zelfs met een diafragma van f/1.6. Aan de voorkant tref je waarschijnlijk een 8 megapixelcamera.

HTC zal de nieuwe smartphone op 2 november presenteren. Vanaf dat moment weten we of de geruchten over die nieuwe Full Screen toestel kloppen.

[Update]

Iets later vandaag zien we ook de GFXBench score van de HTC 2Q4D1. De specificaties komen volledig overeen met bovenstaande verwachte specificaties van de HTC U11 Plus.

GFXBench HTC U11 Plus score

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie