Presenteert Microsoft de Surface Phone tijdens MWC2018?

Presenteert Microsoft de Surface Phone tijdens MWC2018?

Hoewel Microsoft het bestaan van de Surface Phone nooit heeft erkent, gaan er al jaren geruchten over het toestel rond. Nieuwe geruchten over het toestel hinten zelfs op een lancering tijdens MWC 2018. De Surface Phone zou wel eens een vouwbare smartphone kunnen zijn, de Galaxy X van Microsoft.

Sinds 2016 is het al stil rond Microsoft als het gaat om smartphones. Voor die stilte dacht de hele smartphone wereld dat de Windows ontwikkelaar bezig met het ontwikkelen van de Surface Phone. Lange tijd beleeft het stil tot ergens halverwege 2017. Microsoft CEO Satya Nadella zei dat zijn Software bedrijf werkt aan een ultiem mobiel apparaat. Een recent patent van Microsoft houdt de Microsoft fans bezig meld Express.co.uk. Zou de Surface Phone worden getoond tijdens het Mobile World Congress in Barcelona? Volgens de laatste geruchten en patenten kan de Andromeda (werknaam van de Surface Phone) kan heel goed een vouwbare smartphone zijn. Mocht het toestel tijdens MWC 2018 gelanceerd worden, dan is Microsoft de Samsung Galaxy X ruim voor.

Design Surface Phone

Vouwbare Surface Phone

Eind vorig jaar zijn er enkele patenten opgedoken van Microsoft. Het zijn patenten voor een reeks opvouwbare smartphone of phablets. Onderaan de pagina tref je meer afbeeldingen uit het laatste patent en enkele ontwerpen. Een van de patenten is een methode waarop Microsoft een flinke camera in de behuizing van een dun apparaat zou kunnen plaatsen. Eerdere patenten toonden al aan dat de onderneming een smartphone wil ontwikkelen die zich in tweeën vouwt. Beide secties van het toestel zijn minder dan zes millimeter dik. Eind december werd er door WIPO een patent geregistreerd voor een scharnier apparaat. Zijn dit de ontwerpen voor de Surface Phone? Wordt het toestel een opvouwbare smartphone net zoals de ZTE Axon M (onderstaand)? Microsoft ontwikkelt in ieder geval een hybride apparaat dat een kruising is tussen een smartphone en tablet. Bijgaand enkele ontwerpen van de mogelijke Microsoft Surface Phone.

ZTE Axon M

Zal Microsoft Samsung de loef afsteken en als eerste een vouwbare smartphone lanceren met één vouwbaar beeldscherm?

Microsoft test apps voor opvouwbaar apparaat

Eind vorig jaar meldt Windowslatest.com dat Microsoft software en applicaties test voor Andromeda. Applicaties die oorspronkelijk ontwikkeld zijn voor Windows telefoons zoals de Microsoft Lumia 650 en het lijkt erop dat ze nu compatibel met een opvouwbare apparaat. De site verwacht dat Microsoft dit jaar meer details zal onthullen over dit project. De site spreekt ook over een nieuw besturingssysteem, Windows Core OS. Windows Core OS is een universele versie van Windows 10. Het besturingsprogramma is ontworpen om dezelfde ervaring te bieden ongeacht het apparaat.

Mogelijke Surface Phone specificaties

Een vouwbare Surface Phone zal waarschijnlijk een groot AMOLED beeldscherm hebben. Uitgaande van de uitspraak door de Microsoft CEO Nadella kun je uitgaan van krachtige specificaties. Vorig jaar bleek dat de Qualcomm met de Snapdragon 835 niet alleen Android smartphones maar ook Windows tablets kan aandrijven. De Snapdragon 835 lijk dan ook een logische keuze als krachtbron voor de Surface Phone. De snelle octa core processor wordt waarschijnlijk geholpen door 4 GB of 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslag. De smartphone kan in een handomdraai omgetoverd worden tot een werkplek dankzij Windows Continuum.

Het ultieme mobiele apparaat van Microsoft is waarschijnlijk de Surface Phone, ook wel Andromeda. Wordt de Surface Phone de eerste in een volledig nieuwe categorie van smartphone/tablets?

Surface Phone opvouwbare smartphone

Surface Phone opvouwbare smartphone

Surface Phone Foldable Tablet

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie