De Meizu Pro 7 & Pro 7 Plus zijn officieel gelanceerd

De Meizu Pro 7 & Pro 7 Plus zijn officieel gelanceerd

Meizu heeft afgelopen woensdag de veel besproken Meizu Pro 7 en Meizu Pro 7 Plus gelanceerd. De vlaggenschepen hebben twee schermen, twee camera’s en je kunt zelfs kiezen uit twee processor varianten van MediaTek.

Er heerste nogal wat tegenstrijdige geruchten over de Meizu Pro 7 broers. Pas heel laat werd de krachtbron echt duidelijk dankzij het Weibo account van MediaTek. We zien nu ook eindelijk waar dat bijzondere tweede scherm voor dient. Het geeft het vlaggenschip in ieder geval een bijzondere look.

Meizu Pro 7

Het Chinese merk Meizu is niet een merk dat je veel langs ziet komen. De smartphones van het merk zijn prima, maar niet echt opvallende toestellen. Daar is dit jaar verandering in gekomen. Dankzij het bekende ontwerp bureau Frog hielp het Meizu Pro 7 vlaggenschip de smartphone markt al maanden bezig. Het werd maar niet duidelijk hoe de twee schermen zouden werken of welke processor de krachtbron werd. Op beide vragen hebben we dan eindelijk antwoord. Zou Meizu de Chinese landgenoten Huawei en Xiaomi volgen en straks ook beschikbaar worden in Nederland?

De twee Meizu Pro 7 toestellen hebben hetzelfde bijzondere industriële ontwerp en verschillen alleen in grootte en specs. Beide smartphones beschikken over twee prachtige Super AMOLED beeldschermen van Samsung. Jazeker, het tweede 1,9 inch scherm is ook AMOLED. Je kunt er notificaties op checken, je muziek regelen en geniale selfies maken met de dubbele hoofdcamera’s.

Specificaties Meizu Pro 7

De Meizu Pro 7 is een mid range smartphone met een 5,2 inch Super AMOLED Full HD beeldscherm. Het toestel heeft een MediaTek Helio P25 processor met 4 GB aan werkgeheugen. De octa-core heeft vier 2,6 GHz kernen en vier 1,6 GHz kernen voor het lichtere werk. Het toestel is daarnaast te bestellen met de nieuwste 10nm processor de Helio X30. Een deca-core processor met twee 2,6 GHz kernen, vier 2,2 GHz kernen en vier 1,9 GHz kernen. De processor leek lange tijd geschrapt te zijn. MediaTek heeft het dus toch voor elkaar gekregen. Het toestel met P25 processor krijgt 4 GB met 64 GB aan opslag terwijl de Helio X30 versie 4 GB RAM met 128 GB opslag krijgt. De Meizu Pro 7 heeft een aparte audio chip waardoor het toestel nog mooier geluid levert. De Pro 7 heeft een 3.000 mAh accu met de snelle oplaad techniek mCharge 3.0.

Meizu Pro 7 Plus full colors

Specs Meizu Pro 7 Plus

Het ware vlaggenschip model is de Meizu Pro 7 Plus. Het toestel heeft een groot 5,7 inch Quad-HD Super AMOLED beeldscherm en is enkel uitgerust met de MediaTek Helio X30 processor. Het is nog niet duidelijk hoe snel deze nieuwe 10nm processor is. Men vermoed dat de processor de Kirin 960 bij houdt. Daarmee is er dus een zeer aantrekkelijke budget processor bij gekomen voor vlaggenschepen. De Pro 7 Plus is uitgerust met 6 GB werkgeheugen en 64 GB of 128 GB super snel UFS 2.1 geheugen. Het basis model is inderdaad uitgerust met het iets minder snelle EMMC 5.1, maar daar doet Meizu niet geheimzinnig over. Een ander plus punt is de 3.500 mAh accu die je ook nog eens super snel oplaad via mCharge 4.0. Meizu meent de accu binnen 30 minuten weer drie kwart te hebben gevuld.

Camera’s

Sony levert de beide hoofdcamera’s. Het zijn 12 megapixel camera’s van Sony. Een vand de IMX386 sensors maakt kleuren foto’s terwijl de andere in zwart wit schiet. We zien deze combinatie vaak bij Huawei terug. De camera’s hebben een f/2.0 diafragma dus je mag ook in situaties met weinig licht goede foto’s verwachten. Voor selfies heeft de smartphone een 16 megapixel camera. Maar je kunt natuurlijk ook de mooiste zwart wit selfies maken met de hoofdcamera. Via het 1,9 inch extra scherm kun je namelijk bijzonder mooie selfies maken.

Meizu Pro 7 Camera

Beide smartphones zijn vanaf 5 augustus beschikbaar. De Meizu Pro 7 met P25 processor begint bij 2880 yuan (ongeveer 365 euro), de X30 Pro 7 kost 3380 (427 euro) en voor de Meizu Pro 7 Plus met 6 GB RAM en 64 GB betaal je 3580 (453 euro) en de versie met 128 GB aan opslag kost 4080 (517 euro). De fabrikant is echter niet heel actief buiten China. Het is dan ook niet waarschijnlijk dat de vlaggenschepen Nederland bereiken. Tenzij je het toestel zelf importeert met alle risico’s die daar bij komen kijken.

Bron (Meizu)

Bekijk het laatste nieuws over Meizu:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie