Light Phone: meest minimalistische telefoon ter wereld

Light Phone: meest minimalistische telefoon ter wereld

Maak kennis met de meest minimalistische telefoon ter wereld: The Light Phone. De functionaliteiten van het apparaat zijn ‘bijzonder’ te noemen, of dit positief of negatief is laten we aan jou over. Voordat je dus je splinternieuwe Samsung Galaxy S8 het raam uitgooit, raden wij je aan eerst dit artikel te lezen.

Broekzakcomputers

Tegenwoordig zijn telefoons handzame computers. Ga maar na: je doet alles op je telefoon. Van navigeren, het beantwoorden van berichten, het sturen van WhatsApps tot aan het aansturen van je geluidsset. Alles kan tegenwoordig met behulp van je telefoon. Oh ja, je kunt er ook nog mee bellen, alhoewel dat steeds minder gedaan wordt. Meest verbazingwekkende van alles is nog wel de snelheid waarmee de technologie vooruit gaat. Zo was het tien jaar geleden nog praktisch ondenkbaar dat je bijvoorbeeld een taxi (Uber) zou bestellen door middel van je telefoon. Er is echter ook een tegengeluid op deze ontwikkeling gaande.

The Light Phone

Voor mensen die juist een minimalistische telefoon willen met enkel de essentiële functionaliteit – bellen – is er nu een alternatief. Maak kennis met The Light Phone. Dit toestel is minimalistisch in alle opzichten en oogt op het eerste gezicht niet eens als een telefoon, maar eerder als een soort afstandsbediening of rekenmachine. De mogelijkheden van het toestel zijn zeer beperkt, als je het afzet tegen de huidige toppers zoals de Samsung Galaxy S8 en iPhone 7. Dit is echter ook precies de bedoeling van het toestel. Volgens de makers is de telefoon namelijk ontworpen om er zo min mogelijk mee te doen. Dit uit zich ook in de functionaliteiten. Je kunt ermee bellen en gebeld worden, negen nummers opslaan en de tijd aflezen. Niks meer, niks minder.

Volgens de makers is het toestel vooral bedoeld als tweede telefoon. Het kan namelijk werken op hetzelfde nummer als je voor je ‘hoofd’ telefoon gebruikt door belletjes door te schakelen. Deze service kost echter wel ongeveer vijf euro per maand. Het toestel komt dan ook met een simkaart houder en werkt op het reguliere GSM-netwerk (2G). Het toestel dient uiteraard ook opgeladen te worden en heeft een standby-tijd van drie dagen. Nu ben je vast benieuwd naar het besturingssysteem. Verrassing: ook dat is minimalitisch. Er draait namelijk een zeer afgeslankte versie van het populaire Android besturingssysteem op het toestel.

Kosten en beschikbaarheid

De Light Phone is een Kickstarter project uit 2015. Sinds enkele dagen is het product ook voor mensen te koop die de ontwikkeling niet hebben gesteund via het Kickstarter platform. Kosten? Een ruime 130 euro, schoon aan de haak. Een fiks prijskaartje voor een telefoon met weinig functionaliteit. De waarde van het toestel is volgens de makers dan ook niet uit te drukken in geld, maar wel in geluk. De Light Phone biedt immers “peace of mind”. Wanneer de telefoon op de deurmat ‘valt’, is nog niet bekend.

 

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie