LG onthult vouwbare smartphone tijdens MWC 2019

LG onthult vouwbare smartphone tijdens MWC 2019

Na Huawei en Samsung lijkt ook LG een vouwbare smartphone te maken. Het Koreaanse bedrijf wil de opvouwbare telefoon tijdens het Mobile World Congress 2019 aan een selecte groep VIPs laten zien.

De geruchten over een vouwbare LG telefoon hingen al in de lucht. Nu meldt een bron van The Korea Herald dat LG Electronics van plan om de vouwbare telefoon te presenteren aan haar business-to-business klanten. Dat zal tijdens het Mobile World Congress 2019 (MWC 2019) zijn in Barcelona. De betreffende vouwbare smartphone is vermoedelijk een prototype.

LG presenteert vouwbare telefoon

In tegenstelling tot de concurrentie heeft LG nog niet officieel aangekondigd dat het een vouwbare smartphone ontwikkeld. Daar lijkt snel een einde aan te komen. Want een bron van The Korea Herald bevestigd dat de Koreaanse smartphone fabrikant tijdens MWC 2019 een vouwbare telefoon laat zien.

LG zal de opvouwbare smartphone in ontwikkeling presenteren aan zijn VIP-klanten op een privécabine om het MWC in te stellen,” aldus de bron. Hoewel het duidelijk is dat LG een vouwbare smartphone ontwikkelt, blijft het onduidelijk of de fabrikant de vouwbare telefoon aan het publiek laat zien. De bron van de Herald suggereren namelijk dat de ontwikkelingen bijna zijn voltooid en dat LG nog nadenkt over de timing voor een commercialisering van de telefoon.

Specificaties Vouwbare LG smartphone

Er zijn weinig details bekend over de vouwbare LG telefoon. Volgens bronnen zal de opvouwbare smartphone van LG in tegenstelling tot de vouwbare telefoon van Samsung een naar buiten vouwend beeldscherm hebben. De bronnen melden ook dat het toestel groter is dan de 4,58 inch Samsung telefoon als het dubbel gevouwen is. Gebruikers hebben zowel in opgevouwen als uitgevouwen toestand een groter scherm. De gebruikersinterface is van Google, Android.

De specificaties kun je waarschijnlijk vergelijken met de opvolger van de LG G7 ThinQ. De LG G8 ThinQ wordt waarschijnlijk onthuld tijdens het MWC 2019.

Bron: The Korea Herald

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie