LET OP: Wifi bellen in buitenland niet goedkoper

LET OP: Wifi bellen in buitenland niet goedkoper

Er zijn steeds meer providers die Wifi bellen aanbieden. Na Vodafone biedt ook Tele2 bellen via Wifi aan. Als je denkt dat je hierdoor goedkoper kunt bellen, dan moeten je we uit deze droom halen. Want bij Wifi bellen gebruik je het Wifi netwerk als hulpmiddel maar bel je nog altijd via het normale netwerk.

Je bent op vakantie in het buitenland of belt gewoon graag met je vrienden en familie. Dan denk je misschien goedkoop te bellen dankzij ‘Wifi bellen’. Dat is dus niet zo. Internet via Wifi is vaak wel gratis maar Bellen via Wifi niet. Hoe zit dat? We leggen het je graag uit.

Hoe werkt Wifi bellen

Zowel Vodafone als Tele2 bieden je Wifi bellen aan. Dat is super handig als je thuis geen of nauwelijks bereik hebt maar wel een razend snel Wifi netwerk hebt liggen. Hoewel je dat misschien wel zal denken, is Wifi bellen niet goedkoper dan normaal bellen. Want het Wifi netwerk wordt alleen gebruikt ter ondersteuning. Maak je gebruik van Wifi bellen dan bel je gewoon via het netwerk van de provider en betaalt dan ook het normale tarief. Bel je binnen je bundel, dan is erg geen enkele probleem, maar buiten je bundel of buiten de EU kan het flink wat geld kosten.

Bij Wifi bellen maakt je smartphone gebruik van het Wifi netwerk om een betere verbinding te maken met het netwerk van de provider. Je moet dit zien als een soort opstart hulp om vervolgens alsnog verbinding te maken met het normale netwerk. Je betaalt dan ook de normale gesprekskosten wanneer je belt via Wifi. Het grote voordeel van Wifi bellen ligt in het bereik binnenshuis. Stel je hebt met 2G, 3G of 4G geen bereik in je keuken, maar wel een Wifi netwerk. Dan helpt Wifi bellen je aan een goed bereik op die plekken zodat je weer kunt bellen.

Op dit moment zijn er echter weinig telefoons die Wifi bellen ondersteunen bij Vodafone en Tele2. Voor Tele2 is het aanbod zelfs beperkt tot iPhones en de nieuwe of premium Samsung Galaxy telefoons.

Wifi bellen in het buitenland alsnog duur

Kortom als je denkt dat je in het buitenland goedkoop kunt bellen door Wifi bellen in te schakelen? Dan moeten we je helaas uit deze droom helpen.

Een goed voorbeeld is een klant van Tele2. De persoon in kwestie dacht met ‘Wifi bellen’ gratis via Wifi naar huis te bellen vanuit de vakantievilla in Turkije. Het gevolg van verschillende telefoontjes met vrienden en familie in Nederland was een rekening van 200 euro! Bellen vanuit Turkije naar Nederland kost 1,75 euro per minuut.

Wil je wel gratis bellen met je vrienden? Dan moet je via het Wifi netwerk bellen met Whatapp, Facetime of Skype.

Bekijk het laatste nieuws over Tele2:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie