Lenovo P2 krijgt geen opvolger in Europa

Lenovo P2 krijgt geen opvolger in Europa

De Lenovo P2 krijgt geen vervolg in ons land. De topman van de smartphonedivisie van Lenovo vertelt tegenover Tweakers.net dat zijn bedrijf alleen nog maar Moto-telefoons gaat verkopen.

De Lenovo P2 werd, samen met de Lenovo A Plus, vorig jaar september gepresenteerd op de IFA-beurs in Berlijn. Het is weliswaar een middenklasser, maar ook fans van de dure high-end vlaggenschepen zullen hem zeker waarderen. Dat komt omdat de Lenovo P2 onder meer een 5,5 inch groot Super AMOLED-display heeft met Full HD-resolutie. Onder de motorkap vinden we eveneens krachtige componenten: de Qualcomm Snapdragon 625 octa-core processor (2,0 GHz), Adreno 506 GPU, 4 GB werkgeheugen en 32 GB uitbreidbaar geheugen.

Foto’s schiet je met een 13 en 5 megapixelcamera. Tevens beschikt hij over een vingerafdrukscanner, NFC en 4G-module voor razendsnel mobiel internet. Maar de meest opvallende feature is wellicht de batterij. Deze heeft een accucapaciteit van maar liefst 5100 mAh. Daarmee kun je tot wel twee dagen uit de voeten als hij volledig is opgeladen. En dat alles voor een scherpe prijs van 299 euro (inmiddels is hij enkele tientjes goedkoper te vinden via internet).

Gezien zijn specificaties en prijskaartje zou je verwachten dat hij razendpopulair is. Maar niets is minder waar. Lenovo laat tegenover Tweakers.net weten dat het bedrijf de huidige voorraad probeert te verkopen. Zodra deze op is, krijgt de Lenovo P2 geen opvolger. In ieder geval niet in Europa. Overigens hebben we ook buiten Europa nog geen toestel gezien die de plaats van de P2 overneemt. Vermoedelijk wordt dit de K-reeks, een serie die bestaat uit budget- en mid-range telefoons.

Alleen nog maar Moto-telefoons

Volgens het hoofd van de smartphoneafdeling heeft Lenovo besloten om niet langer het eigen merk naar Europa te brengen, maar enkel de Moto-telefoons. De Chinese smartphonefabrikant is eigenaar van de Moto-merknaam nadat het deze begin 2014 overnam van Google.

De Moto-reeks bestaat niet alleen uit dure high-end vlaggenschepen, maar ook low-end budgettelefoons en alles daar tussenin. Dit jaar heeft Lenovo een groot aantal nieuwe telefoons gelanceerd onder de noemer Moto: de Motorola Moto G5, Motorola Moto G5 Plus, Motorola Moto Z2 Play, Motorola Moto Z2 Force, Motorola Moto E4, Motorola Moto E4 Plus, Motorola Moto C, Motorola Moto G5s, Motorola Moto G5s Plus en onlangs nog de Motorola Moto X4.

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie