LeEco Le Pro 3 AI Edition: Dual Camera’s met een smile

LeEco Le Pro 3 AI Edition: Dual Camera’s met een smile

LeEco heeft een gloed nieuwe smartphone gelanceerd met AI technologie, de LeEco Le Pro 3 AI Edition. Het Chinese smartphone merk heeft de dubbele camera setup op ludieke wijze verwerkt. De telefoon heeft namelijk vrolijke uitstraling dankzij een glimlachend gezichtje achterop.

De LeEco Le Pro 3 AI Edition heeft een AI assistent, LeLe, aan boord. Terwijl de Le Pro 3 AI Edition meer camera’s heeft dan zijn voorganger, is de smartphone wel wat langzamer. De Chinese fabrikant kiest nu voor twee modellen met MediaTek processors in plaats van Snapdragon 821 processor. De telefoons met glimlach zijn niet duur te noemen met een vanaf prijs van circa 245 euro. Ze brengen de AI assistent naar het hogere budget segment. Helaas verwachten we de AI Edition niet snel in Nederland.

LeEco Le Pro 3 AI Edition

De LeEco Le Pro 3 AI Edition is een snel toestel, maar zal niet in de top 10 eindigen net als zijn voorganger. De Chinese smartphone met vrolijke dubbele camera’s wordt namelijk aangedreven door de MediaTek Helio X23 deca-core processor of de MediaTek Helio X27 deca-core processor. Beide versies hebben 4 GB werkgeheugen en 32 GB of 64 GB aan werkgeheugen. Het toestel heeft een 5,5-inch Full-HD beeldscherm van 2.5D gebogen glas. Draai je de AI Editie om, dan lijkt de smartphone wel een gezichtje te hebben. Een gezichtje van twee camera ogen en een dual tone LED flitser als mondje. De twee camera’s bestaan uit een 13-megapixel camera met 8-megapixel camera. De fabrikant speelt ook leuk in op het gezichtje met verschillende hoofdjes die je kunt gebruiken. Selfies worden gemaakt met de 8-megapixel front camera.

LeEco Le Pro 3 AI

LeLe AI assistent

Zoals de naam doet vermoeden is de LeEco uitgerust met een kunstmatig intelligente persoonlijke assistent, LeLe. De AI-technologie is stem gestuurd, dat meldt GizmoChina. LeLe kan geactiveerd worden terwijl het scherm is uitgeschakeld. Daarnaast is Lele geïntegreerd met Leeco’s apps en een aantal apps van andere partijen.

Verschillen Le Pro 3 smartphones

Er zijn nogal wat verschillen tussen het ouder Le Pro 3 vlaggenschip en de AI Edition. Want vergis je niet, de nieuwe LeEco Le Pro 3 AI Edition is een stuk langzamer dan zijn voorganger. De LeEco Le Pro 3 behoort tot de top vijf van snelste Android smartphones. De LeEco Le Pro 3 AI Edition met de MediaTek Helio processors zal hierin niet voorkomen. De telefoons hebben een vergelijkbaar front design met slanke bezels. Er is geen fysieke home-knop aan de voorkant en de vingerafdrukscanner vind je aan de achterkant. Het meest opvallende verschil tussen de telefoons is dat de Le Pro 3 vlaggenschip één hoofdcamera heeft, terwijl de AI Edition er twee heeft.

Het basis model van de LeEco Le Pro 3 AI Edition heeft een adviesprijs van 1.799 Yuan (circa 245 euro) en de Helio X27-aangedreven AI Edition gaat over de toonbank voor 2.399 Yuan (circa 328 euro). LeEco brengt de AI assistent naar de budget smartphones. Helaas moeten wij in Nederland waarschijnlijk wachten tot de nieuwe Motorola Moto voor een smartphone met een smile.

LeEco Le Pro 3 AI LeEco Le Pro 3 AI LeEco Le Pro 3 AI LeEco Le Pro 3 AI

 

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie