Land Rover Explore een stoere rugged outdoor smartphone

Land Rover Explore een stoere rugged outdoor smartphone

Tijdens het Mobile World Congress 2018 in Barcelona wordt de Land Rover Explore gelanceerd. De stoere rugged phone is gemaakt door de Bullit Group. Een fabrikant met super veel ervaring in ruige smartphones. Je kent waarschijnlijk wel de outdoor Cat smartphones.

In de afgelopen jaren zien we steeds vaker een samenwerkingsverband tussen automerken en smartphone fabrikanten. Huawei leende in 2016 al de premium alure van Porsche Design voor de Huawei Mate 9. De Bullit Group zelf wist Caterpillar zover te krijgen om hun ruige naam te lenen voor een serie robuuste smartphones. In die categorie is er nu een merk bij, Land Rover. De Land Rover Explore is duidelijk gericht op de explorer en de wereldreiziger. De specificaties van het toestel zijn helaas nog niet duidelijk, maar aan de flinke camera en rij LED flitsers is te zien dat de fabrikant niet heeft bespaart op camera capaciteiten. Uitgaande van het internationale karakter van de smartphone mag je een processor verwachten met wereldwijde connectiviteit. Een Qualcomm Snapdragon misschien?

Land Rover Explore Phone

De Land Rover Explore

De stoere Land Rover Explore is een rugged smartphone voorzien van Android. Op dit moment is er niet veel meer bekent over het toestel dan dat de smartphone is uitgerust met een versie van Android (vermoedelijk Android 7 Nougat). De smartphone is met name bedoeld voor de outdoor wereld. Het is de perfecte smartphone voor klimmers en wereldreizigers. Verder weten we dat de smartphone tijdens het MWC 2018 wordt gelanceerd op 26 februari. De Bullitt Group heeft met een schuin oog gekeken naar de Motorola Moto Z lijn. Aan de achterkant van de Land Rover Explore kun je namelijk een batterypack koppelen. De ruige smartphone is daarnaast uitgerust met gedetailleerde stafkaarten, een flinke accu en AR viewfinder. Er zijn extra packs beschikbaar voor accucapaciteit of GPS ontvangst.

Land Rover Explore Phone

Modulaire toughphone

In de toughphone categorie smartphones zien we vaak lompe en grote toestellen met een ontwerp dat zachtjes gezegd redelijk is. De mega apparaten zijn vaak voor de bouw bedoelt en mannen met grote handen. In deze categorie is de meer gestroomlijnde Land Rover een welkome aanwinst. Het toestel is IP68 gecertificeerd en je kunt deze smartphone dus gerust meenemen tijdens het raften over wild water. Het is echter nog onduidelijk of deze ruige smartphone MIL-STD-810G gecertifieerd is zoals de CAT smartphones van de Bullit Group.

Waarin de Land Rover Explore ook uitblinkt is het modulair karakter van de smartphone. Aan de achterkant van de telefoon zijn we een connector met acht punten. Wij vermoeden dat de achterkant net zoals de Motorola Moto Z magnetisch is. Op die manier kun je een extra ‘Pack’ aan de achterkant koppelen. De Bullit Group heeft al enkele Packs gemaakt en tijdens het MWC 2018 zal blijken of er meer volgen. Er is een Pack voor augmented reality navigatie, een batterijpack en een voor een krachtige GPS antenne.

De Land Rover Explore wordt op 26 februari tijdens het MWC 2018 gelanceerd op de Bullit Group stand. De ruige Android smartphone is vanaf april 2018 te bestellen op de website van Land Rover Explore. De prijs ligt vermoedelijk op € 649.

Land Rover Explore Pack

 Land Rover ruige smartphone

Bekijk het laatste nieuws over Android:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie