Land Rover Explore de smartphone met passie voor outdoor

Land Rover Explore de smartphone met passie voor outdoor

De nieuwe outdoor smartphone van het bekende terreinwagen merk Land Rover is vanaf 24 mei verkrijgbaar. De Land Rover Explore is een nieuwe rugged outdoor smartphone en werd onthuld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

The Bullit Group en Land Rover hebben samen een nieuwe smartphone ontwikkeld die gemaakt is voor de wildernis en hedendaagse avonturiers. De Land Rover Explore doorstaat de zwaarste omstandigheden zoals een val van 1,8 meter. Je kunt gerust een eind gaan zwemmen met deze smartphone van het toestel is overleeft zowel zout als zoet water met dank aan de IP68 rating. De ruige smartphone is gemaakt voor mountainbiken en weerstaat de blootstelling aan extreme temperaturen en zelfs thermische schokken.

Land Rover Explore

Land Rover Explore

De Land Rover Explore brengt de rough phone net wat dichter bij de hippe smartphone van nu. Het toestel heeft een strak ontwerp met enkele karakteristieke links naar de Land Rover terreinwagens. De smartphone is net zoals de Motorola Moto Z2 Force modulair. In tegenstelling tot de hippe toestellen van nu is de Land Rover Explore juist bedoeld voor zware terreinen. De telefoon is zeer robuust gemaakt en heeft een modulair ontwerp. Het voordeel daarvan is dat je een mega accu module p de achterkant van de telefoon kunt plaatsen of zelfs een krachtige GPS pack. Een ander voordeel van dit toestel ten opzichte van reguliere telefoons is het beeldscherm. Dat kun je zelfs met handschoenen in de kou gebruiken. Maar tijdens het raften kun je ook blijven navigeren ondanks dat het 5 inch HD beeldscherm nat is. Via het slimme Outdoor Dashboard krijg je snel toegang tot belangrijke informatie zoals het weer, sensor data en nog veel meer informatie die je zelf kunt kiezen.

Land Rover Explore specificaties

De Land Rover Explore is een flink toestel met 5 inch HD beeldscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. De krachtbron is een MediaTek Helio X27 processor. Het is een snelle deca core processor die maximaal geklokt is op 2,6 GHz. Er is 4 GB werkgeheugen en je krijgt 64 GB opslagruime. De kern van het toestel is een krachtige 4.000 mAh batterij. Hiermee moet je twee dagen vooruit kunnen bij normaal gebruik. Wil je continu de GPS gebruiken met het 5 inch beeldscherm dan moet je rekenen op een enkele dag.

De camera’s van de Land Rover Explore bestaan uit een 16 megapixel hoofdcamera met phase detection autofocus en een LED flitser. Selfies kun je met de 8 megapixel front camera maken. De behuizing van de outdoor smartphone is niet alleen stof en waterdicht, IP68. Het ruige toestel voldoet ook aan de militaire robuustheid standaard MIL STD 810G. Dit betekent dat je de Explore gerust kun laten vallen op de grond vanaf 1,8 meter hoogte. Daarnaast is deze telefoon bestand tegen zware condities waarbij andere telefoons het allang begeven.

Sluit je een Land Rover Explore abonnement af dan krijg je de rough phone samen met het Adventure Pack. Dat is een flinke upgrade voor de smartphone en bestaat uit een extra 3.600 mAh batterij, GPS antenne patch en enkele hoogwaardige topografische kaarten van ViewRanger. Er zijn andere hardware packs beschikbaar zoals een grote 4.370 mAh batterij of de universele fietshouder. De Land Rover Explore kost 649 euro met Adventure Pack en de telefoon is vanaf 24 mei 2018 te koop.

Land Rover Explore Pack

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie