Laatste nieuws over de OnePlus 6

Laatste nieuws over de OnePlus 6

Een van de grote aankomende vlaggenschepen is natuurlijk de OnePlus 6. Het voordelige vlaggenschip wordt waarschijnlijk minder voordelig dan je zou denken. De smartphone krijgt steeds meer premium features en is vermoedelijk waterdicht (IP67).

De OnePlus vlaggenschepen zijn een ware trend geworden. Het populaire merk uit China biedt dan ook een zeer goed alternatief voor de peperdure premium vlaggenschepen van Samsung en Apple. De prijs van de OnePlus vlaggenschepen lag vroeger al snel honderden euro’s onder die van Apple of Samsung. Het is nog maar de vraag of dat dit jaar het geval is. De krachtige Snapdragon 845 aangedreven smartphone wordt namelijk steeds meer een premium toestel. De laatste OnePlus teaser suggereert zelfs een waterdichte telefoon.

Laatste OnePlus 6 lekken

Afgelopen week was er weer meer dan genoeg OnePlus 6 nieuws. “Ben je het ook zat om je smartphone op te bergen wanneer het regent,” vraagt OnePlus zich deze week openlijk af. Daarmee impliceert de hippe fabrikant dat het aankomende toestel waterdicht wordt. We mogen dus uitgaan van een IP67 of IP68 certificatie. Dat betekent dat je de telefoon prima kunt gebruiken bij regen omdat het toestel waterdicht is tot 1 meter diepte bij 30 minuten. Vanuit Weibo zien we ook een ander beeld. We zien een kleurrijk beeldscherm waarop iemand wil drukken met zijn of haar vinger. Het zou kunnen betekenen dat de OnePlus wordt uitgerust met een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm. Hoewel die techniek beschikbaar is, lijkt het onwaarschijnlijk dat het budget vlaggenschip hiermee wordt uitgerust. Waarin de smartphone vermoedelijk wel uitblinkt zijn de dual hoofdcamera’s. Eerdere lekken suggereerde al een goede score bij camera testsite DxO Mark. Via OnePlus India zien we ook de bovenstaande foto genomen met een OnePlus 6.

OnePlus 6 screen

OnePlus 6 specificaties tot nu toe

Men verwacht de opvolger van de OnePlus 5T met een groot 6,28 inch AMOLED beeldscherm met een schermresolutie van 2280 x 1080 pixels. Hiermee komt de beeldverhouding op 19:9. Het beeldscherm wordt omringd door slanke randen en aan de bovenzijde vindt je waarschijnlijk een notch (inkeping). In die notch tref je de selfie camera. Het budget vlaggenschip wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 845 processor van Qualcomm. Het is de snelste Android processor van dit moment. Daar mag je een grote hoeveelheid werkgeheugen bij verwachten. Waarschijnlijk zijn er twee modellen met de standaard versie voorzien van 6 GB en 64 GB opslag en een het top model met 8 GB en 256 GB aan opslagruimte.

De OnePlus 6 wordt uitgerust met een dual hoofdcamera met 20 megapixels en 16 megapixels. Men verwacht een diafragma van f /1.7. De selfie camera heeft vermoedelijk 20 megapixels. De grote smartphone heeft een bescheiden 3450 mAh accu en draait op Android 8.1.

We verwachten de OnePlus 6 ergens in het begin van mei, misschien wel 01-06 (Een Plus Zes).

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie