Koop je de Sony Xperia XZ2 Premium of Xperia XZ3?

Koop je de Sony Xperia XZ2 Premium of Xperia XZ3?

De Sony Xperia XZ3 is net gelanceerd met een prachtig OLED beeldscherm en snelle processor. De hoofdcamera van dit toestel is een geavanceerde 19 megapixel Motion Eye camera. Uitstekende specificaties met een nette prijs van 799 euro. Toch heb je voor 50 euro meer een snellere Sony met meer camera’s.

Met de lancering van de Sony Xperia XZ3 presenteert de Japanse fabrikant al de derde generatie XZ vlaggenschepen. Het toestel is echter geen grote upgrade ten opzichte van zijn voorganger en als je de telefoon vergelijkt met de Xperia XZ2 Premium ga je al helemaal twijfelen. Welke Sony telefoon koop jij?

Xperia XZ3 abonnement kleuren

Sony Xperia XZ3

De Sony Xperia XZ3 is de eerste Sony met een groot OLED beeldscherm. Het scherm is werkelijk schitterend en lijkt de smartphone te omhelzen dankzij de edges aan weerszijde. Het geeft deze glazen telefoon een premium look en dankzij de rondingen ligt het toestel prettig in de hand. Rondom het grote 6 inch Quad HD+ beeldscherm vind je slanke randen en het scherm is slanker dan dat van de Xperia XZ2 Premium. De krachtbron van de nieuwe Xperia XZ3 is dezelfde processor als die van de Xperia XZ2 modellen. Het is een snelle Snapdragon 845 processor met 4 GB aan werkgeheugen. Daar krijg je 64 GB aan opslagruimte bij en dat is in de huidige markt mager voor een vlaggenschip. Huawei en Samsung bieden al standaard 128 GB aan. De camera van de nieuwste Xperia generatie is op verschillende vlakke verbeterd. In de basis is het nog altijd dezelfde 19 megapixel Motion Eye camera die met de Xperia XZ Premium werd geïntroduceerd. Naast het prachtige beeldscherm en verbeterde camera is het besturingssysteem van de Xperia XZ3 het grootste voordeel. De nieuwe smartphone draait op Android 9 Pie.

Sony Xperia XZ3 Bokeh selfie

Voordelen Sony Xperia XZ2 Premium

De Sony Xperia XZ2 Premium is het eerste Sony vlaggenschip met twee hoofdcamera’s. Het vlaggenschip is daarnaast uitgerust met een groot 5,7 inch beeldscherm met een hoge resolutie van 3840 x 2160 pixels. In helderheid en kwaliteit zijn LCD beeldschermen ondergeschikt aan de OLED technologie. De krachtbron van de Sony Xperia XZ2 Premium is dezelfde als bij de Xperia XZ3. De Premium heeft meer werkgeheugen en evenveel opslagruimte. Een 3540 mAh accu levert stroom en je kunt de accu draadloos opladen of razend snel via Quick Charge.

Het grote pluspunt van deze Sony is de dual hoofdcamera. Het toestel is uitgerust met de krachtige 19 megapixel Motion Eye camera met 12 megapixel telelens. Beide zijn voorzien van de laatste camera technieken en je stelt razend snel scherp voor de mooiste foto.

Sony Xperia XZ2 Premium

De nieuwe Sony Xperia XZ3 heeft een beter beeldscherm, verbeterde AI camera, schitterend ontwerp en is goedkoper dan de Sony Xperia XZ2 Premium. De laatste heeft echter meer werkgeheugen en twee hoofdcamera’s.

Koop jij de Sony Xperia XZ3 of sluit je een Sony Xperia XZ2 Premium abonnement af?

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie