Koop je de iPhone XS of de goedkopere Galaxy S9

Koop je de iPhone XS of de goedkopere Galaxy S9

De twee grootste smartphone fabrikanten in de wereld hebben hun troeven op tafel gelegd voor 2018. Met de komst van de iPhone XS is het natuurlijk de vraag of je voor de meer dan 1100 euro kostende Apple kiest of ruim 500 euro bespaart met de premium Samsung Galaxy S9. Check hier de verschillen.

De nieuwe iPhone XS is krachtiger en groter dan ooit. Het vlaggenschip van Apple heeft een prachtig 5,8 inch beeldscherm en als je dat niet genoeg vind kun je kiezen voor een mega 6,5 inch iPhone XS Max. De vernieuwde A12 iPhone krachtbron is niet veel sneller dan zijn voorganger maar brengt iedere Android telefoon alsnog in verlegenheid. De dual hoofdcamera’s van de iPhone XS zijn op verschillende vlakken verbeterd en maken prachtige foto’s. Aan de andere kant kun je ruim 500 euro besparen. Want de Samsung Galaxy S9 beschikt over een razend snelle processor ook een prachtig 5,8 inch beeldscherm en een net zo veelzijdige hoofdcamera.

Bespaar ruim 500 euro met de Samsung Galaxy S9

Voor 1159 euro kun je veel leuks doen. Je staat misschien te popelen om de iPhone XS te kopen. Je ook de Samsung Galaxy S9 kopen vanaf 585 euro en met ruim 500 euro op vakantie gaan. Maar is dat Samsung vlaggenschip dan vergelijkbaar met de iPhone XS? Ja hoor. Op verschillende fronten is de Galaxy S9 zelfs beter. Uiteraard blijft het een kwestie van voorkeur en kun je bijna geen echte winnaar aanwijzen. De iPhone XS is bijvoorbeeld razend snel volgens benchmark sites. In het dagelijks gebruik echter, maakt dit verschil nauwelijks uit. Tenzij je de zwaarste taken van je smartphone gebruikt.

iPhone XS versus Samsung Galaxy S9

Maar hoe verhouden de iPhone XS en de Samsung Galaxy S9 zich met elkaar? In het onderstaande overzicht kun je de verschillen direct zien. De nieuwe iPhone XS heeft de snelle A12 processor en die is veel sneller dan de Exynos 9810 processor van Samsung. Beide vlaggenschepen laden apps razend snel. Het Apple vlaggenschip beschikt over twee hoofdcamera’s en is beschikbaar met meer opslagruimte, 512 GB.

iPhone XS versus Galaxy S9 telefoonabonnement.nl

De Samsung Galaxy S9 is op een aantal vlakken beter. Zo heeft het krachtige vlaggenschip maar een enkele camera maar beschikt die camera wel over twee diafragma’s van f/1.5 en f/2.4. Vermoedelijk maak je daarmee scherpere foto’s in donkere locaties en het geeft je net wat meer camera opties. Het prachtige 5,8 inch AMOLED beeldscherm van de Galaxy S9 heeft een veel hogere resolutie dan dat van de iPhone XS. Daarnaast is de accu van het vlaggenschip groter, al zal dat niet per definitie leiden tot een langere accuduur. De Samsung Galaxy S9 heeft meer ontgrendeling methodes dan de iPhone XS.

Het verschil tussen de iPhone XS en de Samsung Galaxy S9 is kleiner dan je denkt. Voor Apple fans zal het verschil misschien niet te overbruggen zijn net min als het verschil voor Samsung fans onoverbrugbaar is. Zal de onpartijdige smartphone koper kiezen voor de gloednieuwe iPhone XS en ruim 500 euro meer betalen?

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie