Kids mode van Samsung helpt kinderen & ouders

Kids mode van Samsung helpt kinderen & ouders

Tegenwoordig kunnen we niet meer om de smartphone en tablet heen. Kinderen van nu groeien dan ook op met deze apparaten. Het is daarom belangrijk als ouder dat je daar wel enige invloed op kan uitoefenen en dat kan bijvoorbeeld dankzij de Samsung Kids Mode. Een gratis App die een uitstekende gebruikersomgeving biedt voor kinderen en natuurlijk hun ouders.

In de wereld anno 2018 groeien kinderen op met digitale mogelijkheden en dat breng natuurlijk zorgen met zich mee voor verzorgers en ouders. Toch blijkt dat veel jongeren prima overweg kunnen met een smartphone of tablet. Zij volgen als digitale autochtonen instinctief hun weg binnen de inhoud (content) van een tablet of smartphone. Vaak zonder enige hulp van volwassenen. Samsung houdt daarom niet alleen rekening met de wensen van kinderen maar vooral ook met de wensen van ouders en verzorgers. Zij krijgen met de Samsung Kids Mode een reeks aan instellingen, modi en specifieke apps die speciaal voor kinderen zijn ontworpen. Zo kunnen jouw zoon en dochter op je Samsung Galaxy S9 optimaal rond surfen op de digitale snelweg en jij als ouder ontspannen. De Kids mode stelt volwassenen namelijk gerust doordat hun kinderen veilig navigeren langs leeftijd geschikte inhoud.

Samsung Kids Mode main

Veilige gebruikers interface voor kinderen

Samsung geeft ouders en verzorgers een veilige omgeving voor hun kinderen op de Galaxy smartphone of Galaxy tablet. Je kunt de app eenvoudig downloaden via het Samsung Apps icoontje. De interface is niet groot. Na installatie wordt je gevraagd een code te geven om de Kids modus in te schakelen en uitschakelen. Daarna kun je een tot zes verschillende profielen aanmaken. Eenmaal geactiveerd wordt je smartphone omgetoverd tot een kinderspeeltje. Zelfs het camera menu is verandert in een kind vriendelijke omgeving. Het menu krijgt bijvoorbeeld toegang tot het geheugen, maar foto’s gemaakt in de normale (volwassen) omgeving worden niet getoond.

Samsung Kids Mode main

Voor deze kindermodus heeft Samsung een holistische benadering gekozen. De
kindermodus geeft ouders en verzorgers controle over onder ander apps, video’s, muziek en andere inhoud waar een kind toegang tot krijgen. Via de instelling binnen het menu kun je als ouder verschillende besturingselementen en beperkingen instellen. Dat kan voor elk profiel apart worden gedaan. Op die manier kun je als ouder de tijd beperken dat je zoon of dochter op het Galaxy toestel spendeert. Achteraf kun je ook het dagelijks gebruik per app zien en eventueel nieuwe afspraken maken of beperkingen instellen.

Ruim 2.500 kindvriendelijke apps

Begin inteface Samsung Kids modeOuders met een Samsung Galaxy S8, Galaxy A8 2018 of ander Galaxy toestel hebben toegang tot de kinderwereld van Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft niet allen de eenvoudige Kids-modus waarbij je als ouder optimaal invloed hebt op het gebruik van de smartphone door kinderen. Er zijn ook nog eens lekker veel apps beschikbaar met veilige content voor kinderen. De apps zijn speels en hebben vrolijke grote icoontjes. Iedere keer als je terug komt in het menu wordt je blij begroet door een gezellige krokodil

Het menu staat vol met herkenbare stripfiguren zoals: Crocro, Cooki, Bobby en Lisa. De apps zijn een digitale speelplaats voor je kind. Zij kunnen zelf de wondere wereld van apps verkennen. Samsung de Kids modus geoptimaliseerd voor zo’n 2.500 kindvriendelijke apps die je kunt downloaden. Een bekende partner van het merk is bijvoorbeeld LEGO. De Galaxy Kids Apps zijn georganiseerd op basis van leeftijdsgroep of categorie. Alle downloads zijn beveiligd en moeten door de ouder worden goedgekeurd met de parent-pincode.

Samsung Kids Mode main

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie