Keramische Xiaomi Mi Mix niet bestand tegen vallen

Keramische Xiaomi Mi Mix niet bestand tegen vallen

De smartphones van nu worden steeds robuuster gemaakt. Je hebt verschillende toestellen die onder zware omstandigheden worden getest en de hoogste val certificering mee krijgen. Andere toestellen worden vooral gemaakt voor de looks. Zo lijkt de Xiaomi Mi Mix vooral een smartphone met de looks. Je moet bij het toestel uit kijken voor een eventuele val.

Tijdens de presentatie van de Xiaomi Mi Mix heeft het merk de smartphone industrie versteld doen staan. De Chinese fabrikant heeft het voor elkaar gekregen de bezels langs de zijkanten en bovenkant te verwijderen. Een van de design vlaggenschepen van Xiaomi gleed echter uit de hand van een enthousiaste tester.

Xiaomi Mi Mix

Xiaomi Mi Mix breekbaar toestel

De Xiaomi met 6,4-inch beeldscherm en een schermratio van 91,3 procent gleed tijdens het uitproberen in een Xiaomi winkel in Hangzhou uit de handen van een klant. Het leverde een gebroken scherm en ook de keramische achterkant is kapot. Het bewijs hiervan vinden via News.mydrivers.com uit China. Je begrijpt dat zwaartekracht het toestel overnam met als resultaat een val op de grond. Hierbij moet natuurlijk wel vermeld worden dat het 6,4-inch beeldscherm niet beschermd wordt door Gorilla Corning Glass en Xiaomi geen militaire val testen heeft uitgevoerd met de smartphone zoals bij de LG V20.

Xiaomi Mi Mix gebroken

Xiaomi Mi Mix

De concept telefoon van Xiaomi, Mi MIX is vanaf vrijdag te koop in China. Kopers van het bezelloze toestel moeten er rekening mee houden dat het niet goed tegen vallen kan. We verwachten dat kopers het indrukwekkende apparaat liever niet willen verbergen achter een hoesje. In dat geval is een verzekering voor de smartphone geen overbodige luxe.

Het design toestel heeft niet alleen de looks. Onder het indrukwekkende scherm tref je een Qualcomm Snapdragon 821 van Qualcomm met 4 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslag. Er is ook een 18k gouden versie met 6 GB RAM en 256 GB opslag. De hoofdcamera van de Mi Mix is een 16-megapixel camera en voor selfies beschikt het toestel over een 5-megapixels camera. Een 4.400 mAh batterij voorziet het toestel van stroom en je laadt de accu snel op met Quick Charge 3.0 van Qualcomm.

Broos toestel in Nederland

In Nederland hebben we de Honor 8. Het toestel heeft een prachtig design maar is ook broos. De smartphone is volledig gemaakt van glas en wordt niet volledig door Gorilla Corning Glass beschermd. Je kunt net als bij de Xiaomi het beste een hoesje gebruiken of het toestel volledig verzekeren.

Van de Xiaomi Mi Mix worden slechts 100.000 exemplaren gemaakt. Het is onduidelijk of de smartphones naar Nederland verscheept worden. Waarschijnlijk niet aangezien het merk pas net in Nederland beschikbaar is.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie