Is dit de Nokia 9 met vijf hoofdcamera’s?

Is dit de Nokia 9 met vijf hoofdcamera’s?

HMD Global maakt al sinds 2017 indruk met krachtige mid-range Android Nokia telefoons tegen een aantrekkelijke prijs. Het premium vlaggenschip van het Finse merk laat tot op de dag van vandaag op zich wachten. Zal het merk de markt opnieuw versteld laten staan met de Nokia 9 met vijfvoudige hoofdcamera?

De geruchten over een Nokia 9 vlaggenschip begonnen al in 2017 nog ver voor de Nokia 8 lancering. Het merk zou werken aan een luxe vlaggenschip met premium specificaties. Afgelopen maanden zijn er opnieuw verschillende geruchten en gelekte afbeeldingen opgedoken van een Nokia vlaggenschip. Ditmaal zien we een premium Nokia vlaggenschip met wel vijf hoofdcamera’s. Concept Creator heeft op basis van al die geruchten een 3D render gemaakt van het indrukwekkende vlaggenschip. De verwachtte naam van het aankomende HMD Global vlaggenschip is Nokia 9.

Nokia 9 concept creator

Nokia 9 met vijf hoofdcamera’s

Huawei presenteerde dit jaar de eerste smartphone met een drievoudige hoofdcamera, de Huawei P20 Pro. Het vlaggenschip is de beste camera smartphone van dit moment en zelfs Samsung en Apple weten het Chinese merk niet van de troon te stoten. Daar kan Nokia binnenkort nog wel eens verandering in brengen. Het Finse merk ontwikkelt volgens de laatste geruchten een premium smartphone met wel vijf hoofdcamera’s.

Concept Creator heeft het vlaggenschip voor ons in beeld gebracht. De Nokia 9 heeft een strak ontwerp zonder vingerafdrukscanner. Het toestel krijgt een groot beeldscherm met slanke randen daar omheen. Vermoedelijk heeft het beeldscherm een beeldverhouding van 18:9 of groter. In de slanke bovenste bezel meent Concept Creator dat Nokia twee front camera’s heeft geplaatst. Draai je het toestel om dan vind je daar niet twee, niet drie maar wel vijf hoofdcamera’s. De camera’s zijn volledig in de behuizing weggewerkt en dat geeft de telefoon een zeer strakke look. HMD Global plaatst de vingerafdrukscanner onder het grote beeldscherm of in de power knop van het vlaggenschip.

Nokia 9 specificaties

Afhankelijk van het moment waarop HMD Global de Nokia 9 lanceert verwachten we de volgende specificaties. De Nokia telefoon heeft waarschijnlijk een behoorlijke omvang vanwege de vijfvoudige hoofdcamera. Het beeldscherm lijkt daarmee 6,4 inch of meer te zijn. Vermoedelijk is de Nokia 9 uitgerust met een luxe AMOLED beeldscherm. De behuizing is gemaakt van sterk glas en is waterdicht. Het rappe vlaggenschip is voorzien van de rappe Snapdragon 845 processor van Qualcomm met minstens 6 GB aan werkgeheugen. Het toestel heeft een flinke accu en draait op Android 9 Pie. Over de setup van de vijfvoudige hoofdcamera is nog niet bekend. Vermoedelijk zien we een normale camera met een hoge diafragma van f/1.7 of meer, een telelens voor 3X zoom en een breedhoek lens.

Nokia 9 vijfvoudige hoofdcamera

Het is onduidelijk wanneer de Nokia 9 wordt gepresenteerd en of het vlaggenschip überhaupt vijf hoofdcamera’s krijgt. Op dit moment is de Nokia 8 Sirocco de meest luxe Nokia te koop.
Bron: Concept Creator

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie