iPhone XR verkopen eerste jaar op 70 miljoen geschat

iPhone XR verkopen eerste jaar op 70 miljoen geschat

Analisten verwachten dat Apple in het eerste jaar zo’n 70 miljoen iPhone XR modellen zal verkopen. Daarmee is de verkoop lager dan verwacht. Toch zal het aantal iPhone verkopen in de kerst periode flink stijgen. Men verwacht dat Apple in het laatste kwartaal van dit jaar zo’n 80 miljoen iPhone telefoons verkoopt.

Apple is het grootste bedrijf in de wereld en wordt nauwlettend in de gaten gehouden door beurs analisten. Investeerders zijn namelijk zeer nieuwsgierig naar de verwachtingen en verkoopcijfers. Digitimes meldt dat een van die Apple analisten zijn prognose voor de iPhone XR verkopen met zo’n 30 miljoen naar beneden heeft bijgesteld. Het aantal lag natuurlijk ook erg hoog omdat iedereen had verwacht dat de voordeligste iPhone uit 2018 als warme broodjes over de toonbank zouden gaan. Toch blijkt de duurdere iPhone XS succesvoller dan verwacht en ook de oudere iPhones zijn nog in trek.

iPhone XR verkopen

De iPhone XR werd in september gepresenteerd maar lag pas in oktober in de winkels. De rijen voor die winkels bleven uit op het moment dat de budget iPhone van 2018 eindelijk beschikbaar werd. De verwachtingen voor de wereldwijde verkopen zijn daarom ook bijgesteld. Een van de belangrijkste Apple analisten, Ming-chi Kuo, verwacht dat er in het eerste jaar (van het vierde kwartaal 2018 tot en met het derde kwartaal 2019) zo’n 70 miljoen iPhone XR vlaggenschepen worden verkocht. Hiermee bereikt de Amerikaanse fabrikant de eerdere prognose van 100 miljoen eenheden niet.

iPhone XR Review abonnement

Kuo verlaagt zijn verwachtingen vanwege de hoge prijs van het vlaggenschip. De negatieve effecten op het consumentenvertrouwen in de Chinese markt vanwege de handelsoorlog met China. Daarnaast ondervindt Apple fikse concurrentie van Huawei’s Mate 20 serie telefoons.

Verwachting van de iPhone verkopen

Kuo houdt vast aan zijn eerdere voorspelling dat Apple 75 tot 80 miljoen iPhone telefoons zal verkopen in het vierde kwartaal van 2018. De verkopen van de iPhone XS is hoger dan gedacht en ook de oudere modellen zijn waarschijnlijk in staat om de vermindering in iPhone XR verkopen te compenseren.

Verwachte iPhone XR verkopen:

  • Q4 2018: 30 tot 35 miljoen smartphones
  • Q1 2019: 20 tot 25 miljoen smartphones
  • Q2 2019: 10 tot 15 miljoen smartphones

In het eerste kwartaal van 2019 verwacht Kuo dat Apple minder telefoons verkoopt dan in het eerste kwartaal van dit jaar. De totale iPhone verkopen liggen tussen de 47 en 52 miljoen stuks in vergelijking tot 52 miljoen in Q1 2018.

Bron: Digitimes

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie