iPhone XR reviews: de budget iPhone wel of niet kopen?

iPhone XR reviews: de budget iPhone wel of niet kopen?

De iPhone XR is al eventjes beschikbaar in ons land. Het toestel is de voordeligste iPhone van 2018. De prijs van het vlaggenschip ligt echter ver boven die van budget vlaggenschepen zoals de OnePlus 6T. Wat vertellen de eerste iPhone XR review flims ons? Dit zijn de belangrijkste iPhone XR bevindingen.

De iPhone XR is een uitstekende upgrade voor iPhone 6, iPhone 6S en iPhone 7 gebruikers. Hoewel het internet vol staat met klachten over de lage resolutie van het 6,1 inch RETINA beeldscherm, blijkt uit de meeste iPhone XR reviews dat het beeldscherm prima is. Gebruikers van LCD beeldschermen gaan er flink op vooruit. Is het beeldscherm echt heel belangrijk voor jou, dan kun je beter meer geld uitgeven aan de iPhone XS. De XR is in alle fronten vergelijkbaar met zijn dure broers. Uit de onderstaande reviews kunnen we in het kort de voordelen en nadelen ten opzichte van de premium XS iPhones vermelden:

iPhone XR voordelen

– 300 euro goedkoper
– 6,1 inch beeldscherm in slanke behuizing
– Uitstekende accuduur
– Schitterende foto’s
– Vergelijkbare prestaties

iPhone XR nadelen

– LCD beeldscherm met lagere resolutie
– Grotere bezels (randen) rondom het scherm
– Minder werk geheugen
– Geen 2x zoom optie
– Geen 3D touch
– Portret modus alleen voor mensen

De iPhone XR is robuust gemaakt

Wanneer je een dure telefoon koopt wil je natuurlijk wel weten of het toestel robuust gemaakt is. De iPhone XR is zo’n telefoon en het vlaggenschip is robuust gemaakt. JerryRigEverything heeft de smartphones uitvoerig getest op krassen en buigen tijdens zijn iPhone XR review. Hoewel hij zeer kritisch is over de lagere resolutie van het iPhone scherm, is de bouwkwaliteit van het toestel uitstekend. De smartphone breekt niet bij buigen en komt de duurzaamheid test met vlag en wimpel door. De iPhone XR is een robuuste telefoon. De volledige review van JerryRigEveryThing vind je hier:

iPhone XR review Cnet

De iPhone telefoons worden steeds duurder, maar met de iPhone XR blijft je nog binnen de 900 euro. Het toestel is daarom een uitstekend upgrade voor je huidige iPhone. CNet bespreekt de voordelige iPhone uit 2018 in hun iPhone XR review. De technologie website is duidelijk positiever over de iPhone XR dan JerryRigEverything. De prestaties van de XR zijn vergelijkbaar met die van de dure iPhone XS. Het beeldscherm is echter gemaakt van LCD. Voor het grootste deel is CNet tevreden over de iPhone XR camera. De basis foto’s werken hetzelfde als bij zijn dure modellen. De 12 megapixel camera is namelijk hetzelfde en ook Smart HDR werkt uitstekend. Er is echter geen tweede hoofdcamera. Hierdoor is de portret modus puur software matig en eigenlijk alleen bedoelt voor mensen. Wanneer je een foto schiet in portret modus dan is het object bij de iPhone XR dichterbij dan bij de iPhone XS. De reviewer concludeert dat de iPhone XR zijn favoriete telefoon is en een uitstekend alternatief voor de iPhone XS.

iPhone XR review

Ook The Verge bespreekt de iPhone XR. In hun review wordt ingegaan op het beeldscherm en prijs. De reviewer begint direct met een van de grootste klachten over de iPhone XR. The Verge legt uit dat het 6,1 inch beeldscherm met lagere resolutie helemaal niet verkeerd is. Het scherm is minder dan dat van de iPhone XS, maar je moet echt zoeken naar problemen. Mocht je dat vervelend vinden, dan moet je inderdaad kiezen voor de XS en honderden euro’s meer uitgeven. De nieuwe beeldscherm technieken heeft er wel voor gezorgd dat er geen 3D touch meer is. Het toestel beschikt nu over haptische touch. De randen rondom het beeldscherm dikker dan die bij de iPhone XS. Wanneer je de iPhone 6 of 6s met 4,7 inch beeldscherm gewend bent, dan is dit een grote telefoon. In dat geval is de iPhone 8 misschien zelfs een betere optie. De iPhone XR is namelijk bijna net zo groot als de 5,5 inch iPhone 8 Plus. De behuizing van het toestel is waterdicht IP67. De speakers van het vlaggenschip zijn beter dan voorheen, maar iets minder goed dan die van de iPhone XS Max.

De iPhone XR camera’s zijn uitstekend. De camera’s van de iPhone XR zijn vergelijkbaar met die van de Google Pixel 3. De smartphone reviewer van The Verve mist de tweede camera niet en meent zelfs dat de enkele 12 megapixel camera beter is dan het duo van de iPhone XS.

The Verge is van mening dat de iPhone XR voor de meeste Apple iPhone fans een uitstekende keuze is. Het toestel doet alles wat de iPhone XS kunt doen, maar dan voor honderden euro’s minder. De grote troef van de XS is het prachtige AMOLED beeldscherm en de dual hoofdcamera’s, maar aan jou of je hier 300 euro extra voor betaalt.

Unboxing de iPhone XR

Een van de grootste namen in technologie Youtube films en unboxing is Marques Brownlee, of MKBHD. In zijn unboxing van de iPhone XR neemt hij je mee in wat er allemaal in de doos zit van de voordelige iPhone 2018. Brownlee legt de belangrijkste verschillen uit. Het toestel heeft een groot LCD beeldscherm en een enkele hoofdcamera. De behuizing is gemaakt van aluminium in tegenstelling tot het staal van de iPhone XS.

Een week met de iPhone XR

Wat zijn de bevindingen van de voordelige iPhone XR na een week? SuperSaf legt het je uit in zijn iPhone XR review. De goedkoopste iPhone van 2018 heeft een glazen behuizing en een 6,1 inch LCD beeldscherm. De rand rondom al dit glas is van aluminium en de telefoon is beschikbaar in zes hippe kleuren. Hij legt de belangrijkste verschillen tussen de XR en XS uit. De budget iPhone is iets minder waterdicht (IP67) en heeft een minder goed LCD beeldscherm. De kleuren van het 6,1 beeldscherm zijn erg goed en natuurgetrouw. Hoewel men online veel klaagt over het lager resolutie meent SuperSaf dat het verschil niet waarneembaar is. Wanneer je overstapt van iPhone 6 of 6S naar iPhone XR dan zal je een flinke verbetering waarnemen. Wil je een beter scherm, dan zal je de iPhone XS moeten kopen.

De selfie camera van de iPhone XR is goed en het is precies dezelfde 7 megapixel camera als zijn dure broers. Je kunt prachtige selfies schieten met bokeh effect dat je kunt aanpassen. De enkele hoofdcamera is geweldig. Het toestel schiet schitterende foto’s en video is ook erg goed meent SuperSaf. Het enige dat je mist is optische zoom, een functie die de meesten mensen niet vaak gebruiken. De portret modus van de iPhone XR werkt alleen met mensen in tegenstelling tot de iPhone XS. Voor de rest is de iPhone gelijk. De prestaties zijn bijna gelijk aan de premium modellen. De snelle A12 processor wordt bijgestaan door 3 GB aan werkgeheugen en dat levert een razend snelle telefoon op.

De accu van de iPhone XR houdt het prima een dag vol. Daarbij is de accuduur beter dan bij de iPhone XS en iPhone XS Max. Check de iPhone XR review van SuperSaf hier.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie