Alvast een realistische blik op de iPhone 2019

Alvast een realistische blik op de iPhone 2019

In 2018 lanceerde Apple opnieuw drie iPhones. Twee premium opvolgers van de iPhone X en daarnaast de relatief goedkope iPhone XR. Voor volgend jaar verwachten we dan ook een nieuw ontwerp en nog meer innovaties. Een mogelijk ontwerp van de iPhone XI met drievoudige hoofdcamera zien we deze week al.

Sinds 2017 is de tenaamstelling van de iPhones volledig overhoop gegooid. Het jubileum toestel werd onder de naam iPhone X (tien) gepresenteerd en daarmee is de iPhone 9 gepasseerd. In 2018 verscheen een iPhone met vergelijkbaar ontwerp en die kreeg de logische naam iPhone XS. De budget versie en daarmee de opvolger van de iPhone 8 kreeg de naam iPhone XR. Wat de naam voor de iPhone van 2019 wordt is daardoor niet duidelijk. Maar vermoedelijk telt Apple met Romeinse cijfers door en kunnen we de iPhone XI verwachten. Het mogelijke ontwerp van dit nieuwe vlaggenschip zien we deze week al. De bekende 3D rendermaker Concept Creator heeft voor ons het toestel in beeld gebracht. Op basis van de laatste lekken en verwachtingen krijgen we hiermee een realistische blik op de iPhone 2019.

iPhone XI iPhone 2019

De Apple iPhone XI van 2019

Volgens de huidige verwachtingen zal Apple in de voetstappen van Huawei volgen en de nieuwe iPhone XI uitrusten met drie hoofdcamera’s. Opnieuw is Samsung de leverancier van de luxe AMOLED beeldschermen en ook volgend jaar zien we de nieuwste A13 processor als krachtbron. De hoeveelheid werkgeheugen zal vermoedelijk opnieuw een trapje stijgen voor de premium iPhone uit 2019.

Het ontwerp van de iPhone XI volgens Concept Creator is een mix van de iPhone SE met de iPhone X. De ontwerper verwacht een frame met meer rechte lijnen in plaats van de afgeronde roestvrijstalen frame van de huidige iPhone XS. Het AMOLED beeldscherm lijkt vrijwel de gehele voorkant in te nemen. Aan alle zijden zijn de randen tot een minimum beperkt en zelfs de selfie camera’s (twee) zijn verwerkt in het beeldscherm doormiddel van twee gaten. De strakke achterkant van de iPhone XI is voorzien van het mooie Apple logo, drie hoofdcamera’s en de bekende quad LED flitser. Uiteraard kun je ook in 2019 niet rekenen op een 3,5 mm koptelefoon ingang voor je nieuwe iPhone.

iPhone 2019 iPhone XI Concept Creator

Verwachte specificaties iPhone XI 2019

Er zijn enkele specificaties die we vrijwel zeker weten. Net zoals dit jaar zal Samsung ook in 2019 de schermen leveren voor de luxe iPhones. We mogen dan ook rekenen op een AMOLED beeldscherm van 5,8 inch of meer en voor de iPhone XI Max zien we natuurlijk een 6,5 inch beeldscherm of groter. De basis van de iPhone XI is de krachtige A13 processor. In 2019 mag je rekenen op 4 GB of misschien wel 6 GB aan werkgeheugen. De basisopslag hoeveelheid zal ook wel een keer stijgen naar 128 GB. Steeds meer budget telefoons zijn standaard al voorzien van 64 GB opslagruimte. Aan de voorkant verwacht Concept Creator twee selfie camera’s en achterop zien we drie hoofdcamera’s. De aanwezigheid daarvan is door verschillende bronnen gemeld. De specificaties zijn echter nog niet bekend.

De iPhone XI verwachten we in september 2019 en vandaag hebben we een van de eerste iPhone XI concepten gezien.

Bron: Concept Creator

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie