‘BlackBerry KEYone beter dan iPhone X’

De BlackBerry KEYone doet niets onder ten aanzien van de Apple iPhone X en Samsung Galaxy Note, zo stelt Alain Lejeune. Lejeune is directeur van BlackBerry Mobile en sprak deze woorden bij de presentatie van het toestel in Zuid-Korea. Met name qua typgemak en accuduur steekt het toestel mét fysiek toetsenbord boven de concurrentie uit.

2017 is het jaar van de wedergekeerde telefoonfabrikanten. Zo maakte onder meer Nokia na enkele maanden afwezigheid zijn comeback, hetzij in een ietwat andere vorm. Het bedrijf maakt zijn telefoons niet meer zelf, maar laat dit doen door HMD Global, eveneens een Fins bedrijf. Hierbij zijn onderlinge afspraken gemaakt en mag HMD de komende tien jaar Nokia telefoons onder licentie op de markt brengen. BlackBerry bevindt zich in een soortgelijke positie. Het is nog geen tien jaar geleden dat vrijwel de gehele wereld met een toestel van de Canadese fabrikant rondliep, maar tijden zijn veranderd. Tegenwoordig worden de toestellen geproduceerd door TCL, dat naast BlackBerry ook Alcatel telefoons op de markt brengt.

BlackBerry Motion

BlackBerry KEYone spreidt vleugels

Dit jaar bracht men onder meer de BlackBerry KEYone en BlackBerry Motion op de markt. Eerstgenoemde is hierbij exemplarisch voor BlackBerry: fysiek toetsenbord, strakke, zakelijke behuizing en gericht op het zakenleven. De Motion daarentegen heeft een touchscreen en gooit het derhalve over een andere boeg. In Europa zijn beide toestellen inmiddels lang en breed verkrijgbaar, maar dit geldt niet voor andere delen van de wereld, waaronder Zuid-Korea. In het land van LG en Samsung is de BlackBerry KEYone namelijk afgelopen week pas uitgekomen. Tijdens de presentatie sprak Alain Lejeune, directeur bij BlackBerry Mobile, ferme woorden. Volgens hem heeft de BlackBerry KEYone namelijk niets te vrezen van concurrenten als de Apple iPhone X en Samsung Galaxy Note 8.

De BlackBerry KEYone

‘BlackBerry KEYone is iPhone X en Samsung Galaxy Note 8 de baas’

Het toestel weet zich namelijk prima te onderscheiden en biedt zodoende meerwaarde voor consumenten, zo stelt de prominent. Ten eerste beschikt het toestel over de aanwezigheid van een fysiek toetsenbord, in plaats van een virtuele variant. Hier zitten een hoop Zuid-Koreanen op te wachten, zo meent hij. Zuid-Korea is één van de meest geavanceerde landen van Azië en kent een grote dienstensector, waar BlackBerry jarenlang grote populariteit genoot. Ten tweede is ook de accuduur van de BlackBerry KEYone een dominante factor, zegt Lejeune. Volgens de hoogwaardigheidsbekleder kun je maar liefst 26 uur doen op één lading. De accucapaciteit bedraagt 3505 mAh. Hierbij hebben de iPhone X en Samsung Galaxy Note 8 capaciteiten van respectievelijk 2716 en 3300 mAh.

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie