iPhone gebruikers het meest tevreden over hun smartphone

iPhone gebruikers het meest tevreden over hun smartphone

Uit een onderzoek door het Telecompaper Consumer Panel blijkt dat Nederlanders steeds positiever zijn over hun mobieltjes. Van de ondervraagden geeft 90% aan dat ze ‘zeer’ tevreden te zijn over het toestel in het algemeen. De onderzoekers zien de tevredenheid stijgen, bij het grootste deel van de verschillende facetten van een smartphone, in vergelijking tot vorige jaren.

Design, gebruiksgemak en formaat scoren hoogst

Telecompaper ziet het Design, Formaat en Gebruiksgemak boven de 90 procent tevredenheid scoren. Waarschijnlijk scoren deze aspecten hoog omdat dit de voornaamste redenen zijn bij de keuze van een nieuwe smartphone.

Helaas blijft standby-tijd een van de zwakteboden van smartphones. Slechts driekwart van de ondervraagden is tevreden over de batterijduur van hun eigen toestel. Gelukkig ziet men hierin wel een positieve trend.

Steeds meer Nederlanders zijn tevreden over het dataverkeer, mobiel internet gebruik op de smartphone wordt beter gewaardeerd. Slechts 72% was tevreden over mobiel internet in 2014. Dit percentage is nu opgelopen tot 80 procent. Verklaring hiervoor is waarschijnlijk de tomeloze inzet die alle providers in 4G steken. Sinds 2015 heeft ook Tele2 een goed 4G netwerk en gelukkig zien we dit dan ook terug in de positieve cijfers.

Tevredenheid aan de top, Apple en Samsung groeien naar elkaar

Marktleiders Samsung en Apple worden verschillend beoordeeld in het onderzoek van Telecompaper. Op gebruiksgemak scoort de iPhone hoger dan de Samsung. Toch wist de laatste het verschil aanzienlijk te verkleinen.

Helaas zien de onderzoekers de tevredenheid over de iPhone wel dalen. 6% minder eigenaren van iPhones zijn tevreden over hun smartphone in vergelijking tot 2014. Vooral het uiterlijk valt op, hierover zijn steeds minder eigenaren van iPhones tevreden. De tevredenheid neemt bij Samsung juist toe. In een jaar tijd steeg de tevredenheid met 6%, naar 90%.

Het verschil kan dit jaar nog wel eens in het voordeel van Samsung eindigen. Samsung heeft zojuist de Galaxy S7 gelanceerd. Apple liefhebbers zullen het nog met de iPhone 6S moeten doen, want de nieuwe iPhone 7 laat nog even op zich wachten.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie