Internetten met je Google Pixel 4 zonder vasthouden

Internetten met je Google Pixel 4 zonder vasthouden

Je hoeft de Google Pixel 4 niet in de hand te hebben om naar het volgende nummer te gaan of door een webpagina heen te scrollen. Het aankomende vlaggenschip krijgt een arsenaal aan sensoren naast de selfie camera. Hiermee kun je de telefoon bedienen doormiddel van handgebaren.

De opvolger van de Google Pixel 3 komt er aan. Eerst zagen we al de officiële beelden via het Made By Google Twitter account. Vandaag komt de smartphone fabrikant met iets nieuws. De Google Pixel 4 kun je besturen met gebaren. Nou is dit geen nieuwe functie, want Samsung heeft een dergelijke besturing al eens laten zien met de Samsung Galaxy Note 4. Google pakt echter groot uit en rust haar nieuwe vlaggenschip uit met een flink aantal sensoren om de besturing in goede banen te leiden.

Google Pixel 4 abonnement vergelijken

Google Pixel 4 gebaren besturing

De nieuwe functie heeft Motion Sense. Het Google team heeft vijf jaar lang gewerkt aan de nieuwe besturing. Aan de basis van de besturing via gebaren ligt Soli, een bewegingsdetectie radar. Radar is een oude technologie die al tientallen jaren gebruik wordt om grote objecten te detecteren. Vooral vliegtuigen maken gebruik van deze techniek. Het Google team heeft een radar ontwikkeld speciaal voor de Pixel 4. Het vlaggenschip kan hiermee kleine bewegingen rond de telefoon detecteren. Die bewegingen worden geregistreerd door de geavanceerde hardware sensor en verwerkt dankzij een unieke software-algoritmen. Hiermee kan het toestel gebaren kan detecteren en herkennen wanneer je in de buurt bent.

Motion Sense in gebruik

Wat doet de nieuwe Motion Sense functie van de Google Pixel 4 en wat kun je er mee doen? De Pixel 4 is de eerste smartphone met Soli en de nieuwe Motion Sense functies. De functies kun je gebruiken om nummers over te slaan van je muziek app. Je kunt je alarm snoozen of een telefoon gesprekken stoppen door met je hand te zwaaien. Het zijn nog maar enkele mogelijkheden en in de toekomst komen er nog veel meer opties binnen Motion Sense.

Google Pixel 4 abonnement vergelijken

Google Pixel 4 specificaties

De Google Pixel 4 verwachten wij pas in oktober. Het krachtige vlaggenschip van Google wordt opnieuw in twee modellen beschikbaar, de Google Pixel 4 en Google Pixel 4 XL. We verwachten dat beide modellen een groter scherm krijgen dan hun voorgangers. Men denkt aan 6 inch voor het basis model en 6,6 inch voor de Google Pixel 4 XL. De randen rondom het scherm zijn flinter dun en we verwachten opnieuw een dual tone afwerking. Waarschijnlijk met de kleur mint groen.

De krachtbron is natuurlijk de laatste Snapdragon 855 Plus. Daarbij mag je rekenen op 6 GB aan werkgeheugen. Traditioneel gesproken gebruikt Google weinig RAM geheugen en daarom verwachten we maar een model. De hoeveelheid geheugen is 256 GB of 512 GB. Afgelopen jaren was de Google Pixel altijd een van de beste camera telefoons en dat verwachten wij dit jaar ook.

Pixel 4 camera telefoon

De Google Pixel 4 wordt een premium camera telefoon. Het vlaggenschip beschikt over een krachtige selfie camera die geholpen wordt door allerlei sensoren. Je maakt hiermee schitterende selfies. Aan de achterkant is een flinke cameraheuvel voor drie camera’s. Het drietal bestaat uit een 12 megapixel camera in combinatie met een telelens en derde sensor. De exacte indeling van de drie camera’s is nog niet bekend. Wel weten we zeker dat de Google Pixel 4 een geduchte concurrent wordt van de Samsung Galaxy Note 10 en Huawei Mate 30 Pro als het gaat om de foto’s. Wil je nu al de mooiste foto’s maken? Dan kun je ook de voordelige Google Pixel 3a kopen.

Na de lancering in oktober 2019 kun je hier het voordeligste Google Pixel 4 abonnement vergelijken.

 

Bron: Made By Google

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie