Innovatieve Oppo Find X wordt ook verscheept naar Nederland

Innovatieve Oppo Find X wordt ook verscheept naar Nederland

Oppo komt naar Nederland en hoe. De Chinese smartphone fabrikant heeft zojuist de nieuwe Oppo Find X gelanceerd. Een innovatief vlaggenschip met uitschuifbare camera’s en een indrukwekkend groot 6,42 inch beeldscherm dat ruim 93% van de voorkant inneemt.

Je hebt misschien niet eens gehoord van het merk, maar Oppo timmerde de afgelopen jaren hard aan de weg. Het merk behoort inmiddels tot de top van de wereld en komt naar Nederland. De onderneming is van BBK Electronics en dat is ook het moederbedrijf van OnePlus. OnePlus kennen we natuurlijk van het budget vlaggenschip de OnePlus 6. De nieuwe Oppo Find X is een van de meest revolutionaire smartphones van dit moment. Het toestel is de volgende generatie van bezelless (edge-to-edge) smartphones. Dankzij een ingenieus uitschuif-systeem voor de camera’s heeft de telefoon namelijk nagenoeg geen bezels (randen rond het beeldscherm). Het grote 6,46 inch AMOLED beeldscherm lijkt zich om de behuizing te vouwen net zoals bij de Samsung Galaxy S9.

Oppo Find X Nederland

Oppo Find X uitschuifbare camera’s

Met de Oppo Find X presenteert Oppo een uitstekende oplossing voor het selfie camera probleem. Consumenten willen natuurlijk selfies maken en tevens een groot beeldscherm. Apple loste dat op met een inkeping (notch) voor de selfie camera. Oppo ging nog een stap verder en maakte een uitschuifbaar bovenstuk met selfie camera en dual hoofdcamera. De Oppo Find X heeft hierdoor een prachtig symmetrisch ontwerp en vrijwel geen bezels rondom het beeldscherm.

Oppo Find X

In de uitschuifbare bovenkant vind je niet alleen de selfie camera. De lade ligt vol met sensoren van infraroodcamera, afstandssensor tot selfie camera. Aan de achterkant zie je een dual hoofdcamera bestaande uit een 16 megapixel camera in combinatie met 20 megapixel camera.

Oppo Find X specificaties

De stijlvolle Oppo Find X is een waar vlaggenschip. De smartphone heeft een mega 6,46 inch AMOLED beeldscherm dat 93% van de voorkant inneemt. Binnen de gestroomlijnde behuizing vind je een Snapdragon 845 processor met 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB opslagruimte. Het toestel is voorzien van een flinke 3.730 mAh accu die je razend snel oplaadt via VOOC Flash Charge. Er is geen vingerafdrukscanner maar dat is geen enkel probleem. Het toestel is namelijk te ontgrendelen met je gezicht. Wanneer je de telefoon wilt ontgrendelen schuift de bovenkant razend snel omhoog zodat je gezicht gescand kan worden.

Oppo Find X Nederland

Binnen de uitschuifbare bovenkant liggen verschillende sensoren. Je kunt prachtige selfies maken met de 24 megapixel selfie camera en aan de achterkant liggen twee hoofdcamera’s. De primaire 16 megapixel camera is optisch gestabiliseerd en samen met de 20 megapixel camera kun je prachtige diepte effecten schieten.

De Oppo Find X is de eerste Oppo smartphone die in Europa beschikbaar wordt. Het toestel wordt ook in Nederland beschikbaar vanaf augustus. De innovatieve smartphone kost 999 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Android:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie