Iedere Nokia smartphone krijgt update naar Android 9 Pie

Iedere Nokia smartphone krijgt update naar Android 9 Pie

HMD Global heeft Nokia telefoons krijgen de update naar Android 9 Pie. Daar horen niet alleen de nieuwe Android One toestellen bij maar ook de Nokia telefoons uit 2017. Op dit moment is er een beta programma voor de Nokia 7 Plus en dat is vermoedelijk de eerste Android 9 Pie Nokia smartphone.

In tegenstelling tot veel andere fabrikanten die bijvoorbeeld budget telefoons niet altijd updaten zal HMD Global alle Nokia telefoons bijwerken naar Android 9 Pie. In een Tweet van het officiële Nokia Mobile kanaal meldt het merk dat de Nokia 3,5,6 en 8 het nieuwe besturingssysteem van Google krijgen. De tweet vermeld daarbij dat toestellen uit het Android One programma verzekerd zijn van twee jaar updates. Daarmee is het ook zeker dat de nieuwste Nokia telefoons Android 10 Q krijgen.

Alle Nokia telefoons met Android 9 Pie

Google heeft het nieuwe Android 9 Pie besturingssysteem gepresenteerd. Het nieuwe systeem is al beschikbaar voor de Google Pixel toestellen, maar andere fabrikanten volgen nog. Toestellen met Android Go zullen de eerste zijn die het nieuwe besturingssysteem ontvangen. Daarna volgen de andere fabrikanten, zij moeten vaak nog flink sleutelen aan hun eigen software skin. HMD Global houdt Android behoorlijk bij de basis en sinds dit jaar gebruikt de Finse fabrikant alleen nog maar Android Go en One. Hierdoor kan de onderneming razend snel de nieuwe update uitrollen. Deze week kondigde Nokia met een officële tweet aan dat de onderneming alle Android telefoons de update geeft naar Android 9 Pie.

Wanneer ontvang je de Android 9 Pie update

Je moet helaas nog wel geduld hebben want zelfs Nokia moet zelf ook het een en ander op elkaar afstemmen. Daartoe is er een speciaal programma waarbij het merk de Nokia 7 Plus test met het nieuwe besturingssysteem. Als dat allemaal goed werkt, dan mag je verwachten dat de Nokia 7 Plus eigenaren als eerste de update krijgen. Daarna volgende vlaggenschepen (Nokia 8’s) en andere Nokia telefoons.

HMD Global heeft nog geen tijdschema zijn aangekondigd, maar de update komt er aan. Vermoedelijk krijgen de Android Go smartphones eerder een update dan de Nokia toestellen uit 2017.

Zodra het schema van de Android 9 Pie updates bekend is, dan zal HMD Global die delen via de eigen site of via Nokia Mobile.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie