Huawei Y6 Pro 2019: leren budget telefoon

Huawei Y6 Pro 2019: leren budget telefoon

Huawei heeft deze week weer een nieuwe budget telefoon gelanceerd. In Sri Lanka presenteerde het Chinese merk de Huawei Y6 Pro 2019. Het budget toestel heeft een luxe lederen achterkant en een modern beeldscherm met druppelvormige notch.

De Huawei Y lichting zijn voordelige telefoons met goede specificaties en ook in 2019 lanceert het merk er verschillende. De Huawei Y6 Pro 2019 is een degelijk toestel en serieuse opvolger van de Huawei Y6 en Y7 uit 2018. Het toestel is voorzien van een luxe design met lederen afwerking. De Y lijn bestaat uit hippe telefoons met een zachte prijs ruim onder de 200 euro.

Huawei Y6 Pro 2019 budget

Huawei Y6 Pro 2019

Het jaar is nog maar net begonnen en Huawei heeft al weer een budget telefoon gepresenteerd. In Sri Lanka is de Huawei Y6 Pro 2019 officieel gepresenteerd. De goedkope telefoon heeft een modern ontwerp en opvallende afwerking aan de achterkant. De smartphone heeft namelijk een bruine of zwarte lederen achterkant. De voorkant van de Huawei smartphone lijkt volledig uit beeldscherm te bestaan. Er is een druppelvormige notch voor de selfie camera. De voordelige Huawei telefoon beschikt over face unlock en nog veel meer hippe features.

Huawei Y6 Pro 2019

De nieuwe budget Huawei heeft een modern 6,09 inch beeldscherm met druppelvormige notch. Het scherm heeft een nette resolutie van 1520 x 720 en een hoge beeldverhouding. De krachtbron van het toestel wordt niet genoemd, maar waarschijnlijk is het een quad core processor van Qualcomm of MediaTek. Er is 3 GB aan werkgeheugen en de Huawei Y6 Pro 2019 beschikt over 32 GB opslag.

In de notch vind je een 8 megapixel hoofdcamera en in de lederen behuizing schuilt een enkele 13 megapixel hoofdcamera. De goedkope telefoon heeft geen vingerafdrukscanner maar er is wel Face Unlock. De gezichtsontgrendeling werkt ook bij weinig licht. Het toestel is uitgerust met de nieuwste Android, Android 9 Pie met de eigen EMUI 9.0 skin. Binnen de luxe behuizing vind je een 3.000 mAh accu.

Wanneer de budget telefoon naar Nederland wordt verscheept is onduidelijk. De prijs van de Huawei Y6 Pro 2019 ligt vermoedelijk ver onder de 200 euro.

Bron: DailyMirror

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie