Huawei test Android 9.0 Pie update voor vier smartphones

Huawei test Android 9.0 Pie update voor vier smartphones

Huawei werkt al aan een update naar Android 9 Pie voor de vier belangrijkste vlaggenschepen. Het merk test de smartphones die draaien op de beta versie van Android 9 Pie met EMUI 9.0.

In een recente Weibo post van een Huawei medewerker blijkt dat de Chinese smartphone fabrikant op dit moment de update naar Android 9 Pie test voor belangrijke Huawei vlaggenschepen. Volgens de post die opgepakt is door GSMArena gaat het om de Huawei Mate 10 Pro, Honor 10 en V10 en natuurlijk de Huawei P20. Je mag er vanuit gaan dat het merk ook de Huawei P20 Pro zal updaten.

Huawei P20 en P20 pro

Huawei test update naar Android 9 Pie

Android 9 Pie werd deze week officieel en nu kunnen de fabrikanten aan de slag om hun toestellen te voorzien van de update. Dat gaat vaak langzamer bij fabrikanten zoals Huawei en Samsung omdat zij een eigen software skin gebruiken. Nokia kiest er in 2018 bijvoorbeeld voor om Android One te gebruiken. Daardoor zijn die toestellen sneller klaar voor de update naar Android 9 Pie.

Uit een recente Weibo post blijkt dat Huawei de vier grote vlaggenschepen alvast test met Android Pie. De betreffende medewerker noemt de vier grote vlaggenschepen;
Huawei Mate 10 Pro, Huawei P20, Honor V10 en de Honor 10. Je snapt dat ook de Huawei P20 Pro mee zal doen. De test impliceert dat Huawei er vroeg bij kan zijn met een update naar het nieuwe besturingssysteem.

Android 9 en EMUI 9.0

De Chinese fabrikant kan de update natuurlijk niet direct lanceren omdat Huawei een behoorlijk zware eigen software skin gebruikt, EMUI. Met het nieuwe Android 9.0 Pie besturingssysteem verwachten dat het merk ook haar nieuwste EMUI 9.0 software skin zal presenteren. De nieuwe schil biedt een aantal nieuwe functies en is dan ook het wachten waard.

De Huawei medewerker vermeldt in de Weibo post ook dat er snel meerdere apparaten zullen volgen. Huawei wil eerst de resultaten van de vier genoemde vlaggenschepen op Android 9 P evalueren en zal daarna het nieuwe besturingssysteem snel uitrollen. Hierna is de weg vrij voor de mid-range en eventueel zelfs goedkope Huawei en Honor modellen.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie