Huawei P40 Pro met vijf camera’s en 5,500 mAh accu

Huawei P40 Pro met vijf camera’s en 5,500 mAh accu

Huawei is volop bezig met de ontwikkeling van de Huawei P40 en Huawei P40 Pro. De opvolgers van de populaire Huawei P30 en Huawei P30 Pro verwachten we in het eerste kwartaal van 2020. De krachtige premium telefoon krijgt vijf Leica camera’s en een flinke accu. Onduidelijk is de aanwezigheid van een officiële Android versie.

Tegen het einde van 2019 zijn de belangrijkste smartphones al te koop in de winkels. Het is dan ook tijd om naar de toekomt te kijken. De populaire Huawei P30 Pro wordt volgend jaar opgevolgd door de P40 lijn. We verwachten de nieuwe premium telefoons in Q1 2020. Inmiddels weten we al wat meer over het vlaggenschip. De belangrijkste specificaties van de Huawei P40 Pro zijn inmiddels onthuld. Uiteraard kunnen we deze specificaties niet met 100 procent zekerheid garanderen.

Huawei P40 Pro met 5.500 mAh accu

Een van de belangrijkste vernieuwingen van de Huawei P40 Pro is een gigantische accu. Premium Huawei telefoons hebben traditioneel een flinke accu maar de P40 lijkt de kroon te spannen. Het nieuwe vlaggenschip krijgt een gigantische 5.500 mAh accu. Die gigantische accu is ook nog eens razend snel vol. Want de nieuwe Huawei telefoon ondersteunt 50W snel oplaad technologie. Volgens de berichten heeft Huawei een nieuwe techniek ontwikkeld waarbij de accu in slechts 45 minuten weer volledig gevuld is.

Belangrijkste Huawei P40 Pro specificaties

De premium Huawei P40 Pro krijgt een 6,5 inch waterval beeldscherm net zoals de Mate 30. Het nieuwe OLED paneel heeft een hoge Quad HD+ resolutie en ondersteunt 120Hz ververs snelheid. Daarmee wordt de nieuwe P40 Pro de ultieme gaming telefoon. Men verwacht dat de scherm/body verhouding ongeveer 98 procent wordt. In het scherm verwachten we een ovaal gat met daarin twee selfie camera’s. De krachtbron wordt natuurlijk de Kirin 990 5G. Het is een razend snelle processor waarmee je werkelijk alles aan kan. De Huawei telefoon krijgt 8 GB of 12 GB aan werkgeheugen. Waarschijnlijk draait de Huawei P40 serie op Android 10 met de eigen EMUI 10-skin.

Ultieme Leica camera telefoon

De Huawei P30 Pro heeft de grenzen van de camera telefoon verlegd en met de Huawei P40 Pro verwachten we ook uitstekende resultaten. De Huawei P40 serie krijgt een vijfvoudige Leica hoofdcamera setup. De belangrijkste camera wordt een Sony IMX700 of IMX686 lens met 64 megapixels en OIS ondersteuning. Daarnaast ligt een vernieuwde 20 megapixel ultrabreed hoek camera, een 12 megapixel periscoop camera en een macrolens. Een time of flight sensor maakt het vijftal compleet. De camera’s ondersteunen 4K video opnamen.

Waarschijnlijk wordt de Huawei P40 Pro ook in Nederland gepresenteerd. Dat is helaas wel afhankelijk van de mogelijkheden van Huawei om Google producten te kopen. Een Huawei P40 Pro zonder Google Android apps zal in Nederland niet succesvol kunnen worden.

Bron: Twitter

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie