Huawei P40 en Huawei P40 Pro ontwerp gelekt

Huawei P40 en Huawei P40 Pro ontwerp gelekt

Volgend jaar staat in het teken van vierkante cameraheuvels. De nieuwe renders van de Huawei P40 en P40 Pro bevestigen dat. Zowel Samsung als Huawei maken gebruik van een vierkante cameraheuvel.

Tegenwoordig moet je het Twitteraccount van OnLeaks in de gaten houden. De meester lekker laat ook afgelopen maand weer verschillende renders zien van aankomende vlaggenschepen. Een daarvan is natuurlijk de Huawei P40 Pro. De opvolger van de populaire Huawei P30 Pro is voorzien van een flinke cameraheuvel met daarin vier tot vijf Leica camera’s. Zowel het basis vlaggenschepen als de pro versie hebben vrijwel dezelfde achterkant. Het verschil is vooral aan de voorkant te zien. De P40 heeft een plat scherm terwijl de luxere Huawei P40 Pro een waterval beeldscherm krijgt. Helaas is het nog onduidelijk of de Huawei P40 Pro volledige Google ondersteuning krijgt.

HUAWEI-P40- abonnement

Huawei P40 Pro ontwerp

Eind maart lanceert Huawei de nieuwe Huawei P40 lijn in Parijs. De Huawei P30 was de laatste met Google ondersteuning en wij hopen dat de nieuwe vlaggenschepen ook volledige Google ondersteuning hebben. Anders zal je er in Nederland niet zo veel aan hebben. Via OnLeaks weten we al hoe beide toestellen er uit zien. Hij heeft helaas weinig beeld materiaal, maar de voor en achterkant spreken boekdelen. De basis P40 krijgt een vlak beeldscherm terwijl het scherm van de Huawei 40 Pro. Dat scherm krijgt zelfs aan vierkanten een edge. De selfie camera voor beide toestellen ligt midden in het beeldscherm net als bij de Samsung Galaxy Note 10 lijn.

De flinke cameraheuvel van de Huawei P40 biedt ruimte voor vier Leica sensoren. De hoeveelheid camera’s van de Pro is nog niet zeker. Er gaan geruchten rond over vijf Leica camera’s.

Verwachte Huawei P40 specificaties

Over de specificaties is men het nog niet eens. De Huawei P40 krijgt in ieder geval een vlak beeldscherm met een grootte van 6,1 inch of 6,2- inch. De Huawei P40 Pro krijgt een OLED beeldscherm met aan vierkanten een edge. Dit beeldscherm 6,5 inch tot 6,7 inch. Waarschijnlijk krijgt de P40 Pro een 120 Hz beeldscherm, ideaal voor gaming. Er is geen pop-up camera te zien. Daardoor verwacht men dat de selfie camera in het scherm zal zitten. @OnLeaks denkt aan een metalen frame met aan vierkanten een gevouwen beeldscherm. Beide vlaggenschepen zijn voorzien van een USB Type C poort, SIM-kaartlade en luidspreker roosters onderop. Aan de bovenkant is een gaatje van 2 mm en de volume knoppen bevinden zich aan de zijkant. Alle twee de Huawei telefoons zijn zonder de veel besproken 3,5 mm aansluiting.

HUAWEI-P40- abonnement

Het is vrij zeker dat de Kirin 990 processor van Huawei de krachtbron is van de nieuwe P40 lijn. Daar mag je minstens 8 GB aan werkgeheugen bij verwachten en flink wat opslagruimte. De accuduur moet bijzonder goed zijn. Het vlaggenschip wordt volgens de geruchten uitgerust met een 5.500 mAh batterij. Die accu is ook nog eens razend snel gevuld.

Leica camera’s

Huawei P40 Pro wordt een nog krachtiger dan zijn voorganger. Het vlaggenschip krijgt vermoedelijk en vijfvoudige Leica hoofdcamera. Aan de basis staat volgens sommigen een 54 megapixel Sony IMX686 primaire sensor met OIS, een 40 megapixel ultrahoek-groothoeklens, een 16 megapixel periscoop telelens met 10x optische zoom, macrolens en een ToF sensor.

Helaas is het nog onduidelijk of de Huawei P40 naar Nederland wordt verscheept. In het eerste kwartaal van 2019 weten we meer.

Bron: OnLeaks / Temen

 

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie