Huawei P30 en P30 Pro ontwerp opnieuw gelekt

Huawei P30 en P30 Pro ontwerp opnieuw gelekt

Huawei zal eind deze maand haar nieuwe premium smartphone presenteren, de Huawei P30. Het ontwerp van beide P30 vlaggenschepen lekte deze week opnieuw. De Pro versie krijgt een viervoudige Leica hoofdcamera en de basis versie is voorzien van drie camera’s.

Na de Huawei P20 Pro presentatie stond de camera smartphone van Huawei een heel jaar aan de top van de camera telefoons van 2018. In 2019 wil Huawei die prestatie natuurlijk evenaren. Daarvoor is de Huawei P30 Pro uitgerust met wel vier camera’s. Het topmodel in de P lijn is voorzien van een groot beeldscherm met druppelvormige notch en strakke behuizing waarin we een ovale cameraheuvel zien voor vier camera’s. Het gebrek aan vingerafdrukscanner voor beide modellen doet een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm vermoeden.

Huawei P30 abonnement vergelijken

Huawei P30 lijn

Net zoals de P20 lijn uit de P20 Lite, P20 en P20 Pro bestaat, verwachten we ook drie basis Huawei P30 telefoons. Daarnaast verschijnt er waarschijnlijk een speciale Porsche Design edition. De Huawei P30 krijgt een drievoudige hoofdcamera. We zien het drietal dankzij een nieuw lek door case maker Spigen. De onderstaande render laat een flink beeldscherm zien met druppelvormige notch. Vermoedelijk ligt de vingerafdrukscanner onder dit beeldscherm verstopt. De Huawei P30 krijgt drie hoofdcamera’s met dual tone flitser.

Huawei P30 Leica

De krachtbron is de Kirin 985 processor van Huawei zelf. Dit is een over geklokte versie van de Kirin 980 processor uit de Huawei Mate 20 lijn. Reken op 6 GB aan werkgeheugen met 128 GB opslagruimte.

Huawei P30 Pro met viervoudige hoofdcamera

Het is bijna officieel dat Huawei voor vier camera’s gaat bij de Huawei P30 Pro. De Chinese fabrikant zelf heeft dit natuurlijk niet officieel bevestigd. Toch bevestigt ieder lek afzonderlijk de aanwezigheid van vier Leica camera’s aan de achterkant van het P30 Pro vlaggenschip. Net als bij de Huawei Mate 20 Pro mag je een kraakhelder OLED beeldscherm verwachten met vingerafdrukscanner onder het beeldscherm. De glazen achterkant van het toestel herbergt vier Leica camera’s met een flinke flitser en camera sensoren zoals laserfocus.

De krachtige Huawei telefoon draait op een snelle Kirin 985 processor met acht kernen en de speciale artificial intelligence chip. Die chip zorgt voor razend snelle verwerking van de foto’s die je schiet met de Leica camera’s. De verdeling van de camera’s van zowel de Huawei P30 als de Huawei P30 Pro zijn nog niet bekend. Die volgen vermoedelijk snel.

De Huawei P30 en Huawei P30 Pro zijn inmiddels aangekondigd en verkrijgbaar. Op deze pagina’s vind je alle Huawei P30 abonnementen en Huawei P30 Pro abonnementen.

Via: GizmoChina

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie