Nieuwsgierig naar de Huawei P30 Lite? Check de Nova 4e

Nieuwsgierig naar de Huawei P30 Lite? Check de Nova 4e

De Huawei P20 Lite is een van de best verkochte mid-range telefoons. Nieuwsgierig naar wat zijn opvolger de Huawei P30 Lite te bieden heeft? Dan kun je alvast naar de Huawei Nova 4e kijken. Het Chinese merk heeft de Huawei Nova 4e stilletjes gelanceerd. Het toestel komt naar Nederland onder de naam Huawei P30 Lite.

De prachtige Huawei Nova 4e heeft de snelle Kirin 710 processor 4 GB tot 6 GB werkgeheugen. Standaard heeft deze mid-ranger 128 GB opslagruimte aan boord en een microSD kaartsleuf voor opslaguitbreiding. De moderne Huawei telefoon is voorzien van een groot 6,15 inch beeldscherm met druppelvormige notch. Het moet een uitstekende mid-range camera telefoon worden want de Huawei P30 Lite krijgt drie hoofdcamera’s en een flinke selfie camera.

Ontwerp Huawei P30 Lite

Het ontwerp van de Huawei Nova 4e of Huawei P30 Lite heeft erg veel overeenkomsten met dat van de Huawei P20 Pro. De smartphone heeft een schitterende glazen behuizing die afgebogen overloopt in het frame. Het grote 6,15 inch LCD beeldscherm heeft een hoge 19,5:9 beeldverhouding. Hierdoor is het toestel langwerpig en ligt prettig in je hand.

Huawei Nova 4e Huawei P30 Lite

Huawei P30 Lite specificaties

De specificaties van de Huawei P30 Lite voorspellen een snelle telefoon uit het middensegment. De voordeligste telefoon uit de Huawei P30 lijn heeft groot LCD beeldscherm met een druppelvormige notch. Het 6,15 inch scherm heeft een resolutie van 2.312 x 1.080 pixels. Het grote binnen de luxe glazen behuizing vind je de Kirin 710 processor van het merk zelf. Dit is een snelle octa core processor met acht kernen maximaal op 2,2 GHz geklokt. De nummer drie smartphone fabrikant levert 4 GB tot 6 GB aan werkgeheugen met 128 GB opslagruimte. Je krijgt hiermee meer dan voldoende rekenkracht voor games en apps. Een flinke 3.340 mAh accu levert genoeg stroom voor meerdere dagen van gebruik. De USB Type C poort in combinatie met de razend snelle oplaad techniek verzekeren je in korte tijd van een volle accu.

Mid-range camera telefoon

In 2018 verraste Huawei vriend en vijand met de lancering van de eerste smartphone met drievoudige hoofdcamera. Niet lang daarna volgde de andere merken. Samsung bracht de meerdere hoofdcamera’s al naar het midden segment met de Samsung Galaxy A7 en A9. Huawei zet daar op 26 maart haar eigen mid-range camera telefoon tegenover, de Huawei P30 Lite.

De voordelige Huawei telefoon is voorzien van een flinke 32 megapixel selfie camera met een f/2.0 diafragma. Zelfs met weinig licht maak je hiermee de mooiste selfie foto’s. Aan de achterkant van de Huawei smartphone vind je drie hoofdcamera’s. Het trio bestaat uit een 24 megapixel primaire camera met f/1.8 diafragma in combinatie met 8 megapixel breedhoek camera en 2 megapixel diepte lens. De breedhoek camera geeft zelfs 120 graden beeld.

De Huawei Nova 4e is beschikbaar in drie kleuren: Midnight Black, Gradient Blue en Pearl White. Het aantrekkelijke toestel is vanaf 21 maart in China te koop. In Nederland zien we dit toestel onder de naam Huawei P30 Lite. De versie met 4 GB RAM zal ongeveer 279 euro kosten en als de 6 GB versie naar Nederland wordt verscheept mag je rekenen op een prijs van circa 300 euro.

Bron: Huawei.cn

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie