Huawei P30 en Huawei P30 Pro op 26 maart officieel

Huawei P30 en Huawei P30 Pro op 26 maart officieel

Huawei heeft de officiële aankondiging verstuurd voor het Huawei P30 lancering evenement. De krachtige camera smartphone uit China wordt op 26 maart gepresenteerd in Parijs. Dit jaar mag je nog meer Leica camera’s verwachten, geavanceerde zoom en meer snelheid en geheugen.

Al maanden vernemen we regelmatig nieuwe lekken, geruchten en beelden van de nieuwe Huawei P vlaggenschepen. Nu is het dan eindelijk duidelijk wanneer de Huawei P30 en Huawei P30 Pro worden gepresenteerd. Lange tijd dachten we dat Huawei zou kiezen voor het Mobile World Congress 2019 in Barcelona. Maar de Chinese smartphone fabrikant lanceert haar nieuwe vlaggenschepen een maand later op 26 maart. Een slimme keuze aangezien Samsung de nieuwe Galaxy S10 lijn morgen presenteert en het Mobile World Congress 2019 in het teken zal staan van de nieuwe Galaxy S10 familie. De schijnwerpers zullen over een maand op de Huawei P30 lijn worden gericht.

Huawei P30 lancering op 26 maart 2019

Huawei is de derde smartphone fabrikant in de wereld. Sterker nog als het merk dit jaar dezelfde groei mee maakt als in 2018, dan gaat Huawei premium smartphone maker Apple voorbij in smartphone verkopen. Een reden voor de enorme groei in 2018 is natuurlijk de Huawei P20 en de Huawei P20 Pro met drievoudige hoofdcamera. Het merkt presenteerde hiermee een geweldig paar en een van de beste camera telefoons van 2018. De opvolger wordt de Huawei P30 en het merk presenteert de krachtige camera telefoon op 26 maart 2019. Hiermee ontwijkt de Chinese fabrikant het Mobile World Congress. Een strategische keuze want een maand later hoeft Huawei de aandacht niet te delen met Samsung, LG, Nokia, Sony en nog veel meer fabrikanten tijdens MWC 2019.

Via het officiële Huawei Twitter account is de aankondiging getweet voor de Huawei P30 serie. De Tweet gaat gepaard met een teaser filmpje. Daarbij ligt de nadruk op het inzoomen van Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de kathedraal Notre-Dame. Dit impliceert een geavanceerde zoomfuncties van de aankomende Huawei P30 serie. De lijn bestaat vermoedelijk uit de Huawei P30, Huawei P30 Pro en de speciale Huawei Porsche Edition. Met dit drietal herschrijft de Chinese fabrikant de regels, #RewriteTheRules.

Huawei P30 abonnement vergelijken

Wat mag je van de Huawei P30 verwachten

De Huawei P30 lijn is dit jaar luxer dan ooit. Zowel de basis versie als de Pro krijgt een groot OLED beeldscherm van 6 inch en 6,4 inch of meer. Beide smartphone hebben een slanke behuizing gemaakt van premium materialen. De Huawei P30 Pro is waterdicht IP68 gecertificeerd en zal draadloos opladen ondersteunen. Waarschijnlijk kun je net zoals bij de Huawei Mate 20 Pro ook andere telefoons draadloos opladen dankzij omgekeerd Qi draadloos opladen. Binnen de luxe behuizing van de drie P30 telefoons vind je de laatste Kirin 900 processor. We rekenen op de Kirin 980 maar misschien verrast de Chinese fabrikant met een verbeterde Kirin 985. Je mag hierbij minstens 6 GB aan werkgeheugen verwachten met 128 GB opslagruimte of meer. De Huawei P30 is vermoedelijk met verschillende hoeveelheden geheugen te koop.

Huawei P30 lijn lek

Ook dit jaar is er een camera verschil tussen de basis versie en de pro. De Huawei P30 is voorzien van drie Leica camera’s aan de achterkant net zoals de Huawei Mate 20. Volgens de laatste geruchten kun je rekenen op een 40 megapixel camera in combinatie met 20 megapixel breedhoek camera met 5 megapixel telelens. De Huawei P30 Pro heeft zelfs vier hoofdcamera’s van Leica. We verwachten het drietal van de Huawei Mate 20 Pro samen met een vierde camera. Dat wordt een 3D Time of Flight camera. De combinatie stelt je in staat om nog beter in te zoomen.

Op 26 maart weten we alles over het nieuwe vlaggenschip. Niet veel later kun je hier het beste Huawei P30 of Huawei P30 Pro abonnement vergelijken.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie