Huawei Nova 3 met nieuwe Kirin 710 verschijnt in juli

Huawei Nova 3 met nieuwe Kirin 710 verschijnt in juli

Huawei heeft speciaal voor meiden een stijlvolle Huawei Nova lijn. De krachtige toestellen zijn voorzien van een hip ontwerp, beschikbaar in prachtige kleuren en natuurlijk voorzien van goede selfie camera’s. De aankomende Huawei Nova 3 verwachten we in juli. Het wordt de eerste Huawei met de nieuwe Kirin 710 processor.

Vandaag meldt Digitimes dat Huawei op het punt staat om de nieuwe Kirin 710 processor te presenteren. De krachtige mid-range processor moet het opnemen tegen de Snapdragon 710 processor van Qualcomm. De website vermeldt dat de Huawei Nova 3 het eerste toestel is met deze nieuwe processor. De Huawei Nova lijn is al toe aan de derde generatie en de toestellen zijn steevast voorzien van goede specificaties een zeer aantrekkelijke look. De derde generatie Nova zien we komende maand al.

Huawei Nova 3

De Huawei Nova 3 volgt de stijlvolle Huawei Nova 2 (afbeelding)op. Het nieuwe toestel is helemaal van deze tijd en krijg een groot beeldscherm en twee hoofdcamera’s. Dankzij de slanke randen rondom het beeldscherm blijft de telefoon relatief compact. Digitimes meldt een beeldverhouding van 19,5:9. Aan de achterkant verwachten de bronnen een dubbele hoofdcamera waarmee je prachtige foto’s kunt maken. Het voordeel van twee hoofdcamera’s is dat je mooie diepte effecten krijgt zoals het Bokeh effect. De Nova 2 heeft een duo bestaande uit een 12 megapixel camera in combinatie met 8 megapixel lens. Voor de Huawei Nova 3 mag je een dergelijke cameracombinatie verwachten. De nieuwe Kirin 710 processor is de krachtbron van de aankomende Nova telefoon. Het is de nieuwste processor van Huawei en ook deze heeft een Neural Processing Unit (AI Chip).

De Huawei Nova 3 heeft codenaam Parijs, de stad van de liefde. Het nieuwe toestel verwachten we in juli.

Kirin 710 versus Snapdragon 710

De nieuwe Kirin 710 processor van Huawei voor het middensegment moet het opnemen tegen de gloednieuwe Snapdragon 710 processor van Qualcomm. De Huawei processor wordt gemaakt volgens het 12 nm productie proces. De Kirin 710 processor heeft net zoals de Kirin 970 een artificial intelligence chip. De chip helpt bij complexe taken en maakt de camera nog krachtiger.

De nieuwe Kirin 710 processor is van groot belang voor de Chinese fabrikant. De fabrikant verwacht dit jaar meer dan 140 miljoen smartphones te verkopen en de helft daarvan behoort tot het middensegment.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie