Huawei Nova 3 en Nova 3i met Kirin 710 officieel

Huawei Nova 3 en Nova 3i met Kirin 710 officieel

Vandaag heeft Huawei twee nieuwe smartphones gelanceerd in de thuisstad van de fabrikant, Shenzhen. Het merk presenteerde vandaag de Huawei Nova 3 en meer voordelige Huawei Nova 3i. Met de Huawei Nova 3i verschijnt de eerste smartphone aangedreven door de nieuwe Kirin 710 mid-range processor van Huawei. Helaas is het nog niet zeker of beide toestellen naar Nederland worden verscheept.

De Huawei Nova lijn is bedoelt voor vrouwen en vandaar dat de toestellen beschikbaar zijn in hippe kleuren en natuurlijk uitstekende selfie camera’s hebben. De nieuwe lichting is ook voorzien van een stel goede camera’s. Huawei gebruikt er zelfs vier voor de derde generatie. De Huawei Nova 3 is in tegenstelling tot eerdere modellen uitgerust met een premium processor, de Kirin 970. De goedkopere Huawei Nova 3i is uitgerust met de spiksplinternieuwe Kirin 710 processor. Beide Nova 3 toestellen hebben een groot FullView beeldscherm met notch.

Huawei Nova 3

Huawei Nova 3

De Huawei Nova 3 is een krachtige smartphone geworden met wel vier camera’s. Het ontwerp van de telefoon heeft veel weg van de Huawei P20. De nieuwe Nova smartphone heeft een groot 6,3 inch Full HD+ FullView beeldscherm met een notch. In die notch tref je een 24 megapixel camera in combinatie met 2 megapixel lens. Hiermee maak je de mooiste selfie foto’s en herkent. Het toestel herkent je gezicht om vervolgens te ontgrendelen. Aan de achterkant tref je twee krachtige AI camera’s. Deze camera’s bestaan uit een 16 megapixel camera samen met 24 megapixel camera. De krachtbron van de hippe smartphone is de bekende Kirin 970 processor van Huawei zelf. Dit is een krachtige octa core processor die wordt geholpen door een AI chip. Je krijgt daar 6 GB aan werkgeheugen bij met 128 GB opslagruimte. Deze combinatie kost in China 2999 yuan en dat is omgerekend 384 euro.

Huawei Nova 3i

Voor de dames die wat minder geld over hebben voor een goede camera smartphone is er ook de Huawei Nova 3i. Dit toestel heeft een modern 6,3 inch FullView beeldscherm met notch net zoals de duurdere Nova 3. Ook de Nova 3i heeft vier camera’s. Aan de voorkant tref je een 24 megapixel camera met 2 megapixel lens en de hoofdcamera bestaat uit een 16 megapixel camera in combinatie met 2 megapixel camera. De smartphone is het eerste toestel met de Kirin 710 processor van Huawei. De nieuwe mid-range processor heeft acht kernen waarvan vier 2,2 GHz kernen en vier lichtere 1,7 GHz kernen. Hiermee is de processor 2x sneller dan de Kirin 659. Er zijn twee geheugen modellen beschikbaar.

Het model met 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB opslagruimte kost in China 1999 yuan en de 6 GB / 64 GB model kost 2199 yuan. Omgerekend in euro’s is dat ongeveer 256 euro of 282 euro. Waarschijnlijk komen beide modellen naar Nederland. Het is op dit moment onduidelijk wanneer de nieuwe Huawei Nova 3 modellen naar ons land worden verscheept.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie